Mevduat faizleri kan kaybediyor! 1 milyon liranın getirisi bakın kaç para düştü?

Elinde parası olan yatırım araçlarını takip etmeye devam ediyor. Son aylarda yıldızı parlayan TL mevduatlarında sert düşüşler yaşanmaya başlandı. Peki TL mevduat faiz oranları neden düşüyor? 1 aylık faiz getirisi ne kadar? Bir milyon liranın faiz getirisi bakın kaç para oldu?

Ekonomi yönetimi Türk Lirası'nın cazibesini artırmak için çeşitli adımlar attı. Faiz artışları ile beraber mevduat faiz oranları zirveyi gördü. Ancak yaklaşık 1 aydır politika faizi yüksek olsa bile bankalar mevduat faiz oranlarını düşürmeye başladı. Yatırımcı mevduat faiz oranları neden düştü? Şu an faiz oranı kaç? Bir milyon liranın aylık, 46 günlük ve 3 aylık getirisi ne kadar oldu? sorularının cevabını arıyor.

MEVDUAT FAİZLERİ NEDEN DÜŞÜYOR?

Bazı bankaların geçtiğimiz hafta faiz oranlarında yüzde 70'e kadar çıktığı açıklanmıştı. Ancak faiz oranlarında düşüşler başladı ve yüzde 39 ile 45 arasında değişiklik gösteriyor. Yüzde 45 faiz oranı veren bankalar ise sadece yeni müşterilerine yüksek faiz oranı sunuyor.

Kredi taleplerine olan düşüş en başta mevduat faizlerinin gerilemesine neden oldu. İkinci neden ise KKM'den çıkanların şu an hala iyi bir getiri sağlayan TL Mevduata geçmesi ile piyasada Türk Lirası bolluğunun oluşması.

MEVDUAT FAİZLERİ GETİRİSİ

Yüzde 70 mevduat faiz oranı verildiğini baz alırsa Bir milyon liranın 3 aylık getirisi 167 bin 615 lira iken ortalama yüzde 44 faiz oranı ile 3 aylık getirisi 105 bin 358 TL'ye düştü. Ortalama bir haftada 62 bin 200 lira kadar getiri kaybı oldu.

Bir milyon liranın aylık getirisi yüzde 41 faiz oranı ile 34 bin 147 TL oldu.

Bir milyon liranın 46 günlük getirisi yüzde 41 faiz oranı ile 49 bin 87 TL oldu.

Sonraki Haber