Meyve ve sebzeleri bu şekilde yıkamıyorsanız sağlığınızdan olabilirsiniz! Sirkeli suda beklettikten sonra...

Sağlıklı bir yaşamın olmazsa olmazı meyve ve sebzeleri tüketmeden önce düzgün yıkamıyorsanız dikkat! Yetiştiği ortamın tozunu, kirini ve ilaç artıklarını kabuğunda taşıyan meyve ve sebzeleri güzelce temizlediğinizden emin olmanızı sağlayacak birkaç önerimiz var. Gelin, bu önerilere birlikte bakalım.

Mis kokulu domates, aromasıyla mest eden çilek veya yemeklerin favorisi patates... Her mevsim çeşit çeşit sebze ve meyvelerle lezzet şöleni yaşadığınıza eminiz. Ancak meyve ve sebzeleri kabuğunu soyup tüketseniz bile üzerindeki ilaç artıklarına da maruz kalabilirsiniz. Gıdaları içiniz rahat şekilde tüketmek istiyorsanız şifa deposu bu besinleri yıkarken uygulayacağınız birkaç çözüm yolu göstereceğiz. İşte meyve sebzeleri ilaç kalıntılarından arındıracak o yöntemler...

MEYVE VE SEBZELER NASIL YIKANMALI/ÜZERLERİNDEKİ İLAÇ ARTIKLARI NASIL TEMİZLENMELİ

Sizi sirkenin yeni kullanım alanıyla tanıştıralım

Meyve ve sebzeleri tertemiz yapacak o karışım çok basit! İhtiyacınız olan malzemeler yalnızca sirke ve su. Bir de genişçe bir kabınız varsa gerisi çocuk oyuncağı! Yaklaşık bir litre suya yarım çay bardağı sirke ekleyerek kokusu biraz rahatsız edici ancak etkisi büyük bir karışım elde edebilirsiniz. Özellikle yeşil yapraklı sebzelerinizi yıkamak için bu karışım çok etkili. Ayrıca zaman probleminiz olmadığında sebze ve meyvelerinizi sirkeli suda 15-20 dakika bekleterek ilaç kalıntılarına içiniz rahat şekilde "Elveda." diyebilirsiniz.

Temiz yiyeceklerin bir diğer adresi karbonat

Karbonat ve su ikilisi de meyve ve sebzelerin temizlenmesinde parlayan yıldızlar arasında yer alıyor! 1 litre suya 1 çay kaşığı karbonatı ekleyip karıştırın. Bu karışımın içinde yıkayacağınız meyve ve sebzelerinizi gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Çilek gibi gözenekli ve arasına kum dolan besinler için özellikle bu yöntemi uygulamanızı öneririz. Yaklaşık 10 dakika suda beklettiğiniz meyve ve sebzeleri güzelce durulamayı da unutmayın!

Fırça da kullanmazsak olmaz

Karpuz, portakal, kabak veya elma... Kalın kabuklarıyla temizliği en kolay meyve ve sebzeler arasında bunları sayabiliriz diye düşünüyoruz! Soğuk suyun altına tutarak bir fırça yardımıyla çok bastırmadan bu meyve ve sebzeleri güzelce kir ve ilaçtan arındırabilirsiniz. Patates veya havuç gibi soyarak tüketmeniz gereken sebzeleri ise hem soymadan önce hem soyduktan sonra yıkamayı aklınızda bulundurun!

Sonraki Haber