Mezhepçi hezeyanlar YeniŞafak’ı çamura batırıyor

Yeni Şafak Gazetesi, sosyal medya hesabında Hasan Nasrallah’ın 2020 yılında verdiği röportajı yayınlayarak Nasrallah’ın 'işgal' kelimesini hiç kullanmamasına rağmen, röportajı çarpıtarak servis etti

Yeni Şafak Gazetesi, Kasım Süleymani’nin hedef alındığı süreçte izlediği yayın çizgisini Hizbullah Lideri Hasan Nasrallah’ın şehit edilmesinin ardından da devam ettirdi. Gazete, sosyal medya platformu X’teki resmi hesabında Hasan Nasrallah’ın 2020 yılında verdiği röportajı yayınladı. YeniŞafak, Nasrallah’ın “işgal” kelimesini hiç kullanmamasına rağmen, röportajı çarpıtarak servis etti.

Gazete alt yazılarda işgal kelimesi geçmemesine karşın röportajı şöyle sundu:

Rusya'yı Suriye'nin işgaline o masada ikna ettik’

“Hizbullah eski lideri Hasan Nasrallah, 2020'de verdiği bir röportajda İran Devrim Muhafızları eski komutanı Kasım Süleymani ile birlikte Putin'i Esed yanında Suriye iç savaşına girmeye nasıl ikna ettiklerini anlatıyor. İran Rusya’yı Suriye’nin işgaline nasıl ikna etti Nasrallah anlatıyor:

Rus askerinin oraya girişi çok etkiliydi, bunu inkâr edemeyiz. Putin’in de ilgisini çekmişti tabii. Bildiğiniz gibi Rusya abluka altındaydı. Bölgesinde kazanımı yok, Orta Doğu’da eli boş. Doğu Avrupa’daki etkisi elinden alınmış hatta komşu ülkelerine Amerikalılar birer birer sızmış… Her halükârda endişeliydi. Riskli bir seçenekti, ağır kayıp yaşatabilecek bir kumardı. Yahut çok şeyler kazandıracak bir fırsat.

Siyasi bir çaba da gerektirmiyordu. Askeri bir plan gerekiyordu. Kardeşimiz Kasım Süleymani Rusya ile İran arası iletişimi sağlıyordu. Hacı Kasım Moskova’ya gitti. Putin ile iki saat görüştü. Birtakım askeri ve siyasi yetkililer de oradaydı. Dönünce bana anlattı tabii. Yüz yüze anlattı; falancayı gönderip de değil yani.

Serdik haritaları masaya. “Durumumuz ne?”, “Neredeyiz?”, Bizden kastım Suriye Ordusu ve dostları. “Silahlı gruplar nerede?”, “Uygulama ve başarı ihtimalimiz neler?”, Suriye ve çevresindeki durumun stratejik bir çalışması yani. “Ortaya atılan bu fikrin başarı yüzdesi ne?”, Tabii bu fikirler rakamsal gerçeklere dayandırılmıştı. İşte o konuşmada Putin, Süleymani’ye “Ben ikna oldum” dedi. Suriye kararını orada aldık.”

Sonraki Haber