MHP Diyarbakır İl Başkanı Mithat Arslan kimdir?

MHP Diyarbakır İl Başkanlığına, Ergani ilçe Başkanı Miktat Arslan atandı. Peki MHP Diyarbakır İl Başkanı Mithat Arslan kimdir?

Diyarbakır İl Başkanlığı'na MHP Ergani İlçe Başkanı Miktat Arslan atandı.

MHP’nin Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp geçtiğimiz aylarda, "zincirleme şekilde cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı", "cinsel taciz" suçlarından tutuklanmıştı. Savcı, Kayaalp hakkında 49 yıl hapis cezası yıl hapis cezası talep etmişti. Kayaalp’in önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkması bekleniyor.

MİKTAT ASRLAN KİMDİR?

MHP Ergani İlçe Başkanı görevini yürüten Mithat Arslan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin atamasıyla MHP Diyarbakır İl Başkanlığı görevine getirildi.

Partisinin Genel Merkezi tarafından Diyarbakır İl Başkanlığı görevinin kendisine tevdi edildiğini belirten Arslan; “Bana bu görevi layık gören başta Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli’ye, Teşkilat İşleri Başkan yardımcımız Semih Yalçın’a ve emeği geçen tüm büyüklerime saygılarımı sunuyorum. Yıllardır yürüttüğüm Ergani ilçe başkanlığı görevimde, Genel Başkanımın emrinde, davamın ve partimin hizmetinde bana güvenenlerin güvenini boşa çıkarmadım. Allah’ın izniyle çıktığımız bu kutlu yolda aynı şekilde devam edeceğim. Yüce Mevla’m Diyarbakır il başkanı olarak öncelikle ülkemizin güzide şehirlerinden biri olan şehrimize, milletime, devletime ve partime hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.

“İŞİMİZ ZOR, YOLUMUZ ÇETİN”

İşinin zor, yolunun çetin olduğunu belirten Arslan, bir enkaz devraldığını belirtti. Arslan; “Çıktığımız bu kutlu yolda gönlü vatan ve bayrak sevdasıyla çarpan bütün hemşerilerimizi de yanımda görmek isterim. Peygamberler ve Sahabeler şehrinin güzel insanları bizi yalnız bırakmayın, desteklerinizle Diyarbakır’ımızı daha güzel bir şekilde temsil edelim. ‘Bir kötülük gördüğünüz zaman elinizle, gücünüz yetmezse dilinizle, ona da gücünüz yetmezse kalben buğz ediniz.’ Hadisinden yola çıkarak, benim de siz değerli hemşerilerimden ricam, bu kutlu yolda gücü yeten yanımızda olsun, gücü yetmeyen diliyle bize destek olsun, buna da gücü yetmeyen kalbinde bize sevgi beslesin, kalben bize destek olsun diyor sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye konuştu.

“KAPIMIZ HERKESE AÇIK OLACAKTIR”

Başkanlık sürecinde yanında olanlara teşekkür eden Arslan; “Kutlu şehir Diyarbakır İl Başkanlığı tarafıma tevdi edildikten sonra bana desteklerini esirgemeyen, beni telefonla arayıp mesaj atan güzel dileklerini paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Önümüzdeki günlerde yeni yönetimimi belirleyeceğim. Bu süreçte ince eleyip sık dokuyarak Diyarbakırlıların kalbinde yer edinen bir MHP il yönetimini birlikte inşa edeceğiz. İl başkanı olarak atanmam öncelikle memleketim Diyarbakır ve ilçem Ergani olmak üzere hayırlara vesile olsun. Herkese kapımız sonsuza kadar açık olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber