MHP Genel Başkan Yardımcısı: 4. maddeyi değiştirecek babayiğit varsa buyursun çıksın

MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, anayasanın 4. maddesi tartışmalarına kesin bir dille cevap vererek, 'Anayasanın 4. maddesi ile ilgili değişsin diyenler bizim muhatabımız değil, ciddiye de almıyoruz. Değiştirecek babayiğit varsa buyursun çıksın.' dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, CNN TÜRK canlı yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. Yönter, anayasa tartışmalarına, İsrail'in Lübnan'a düzenlediği siber saldırıya, Narin Güran cinayetine kadar birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.

'PKK VE DEM’İN ETEĞİNİN ALTINDA SAKLANMAK'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in 'normalleşme' açıklamalarına yönelik konuşan Yönter, 'Özgür Bey normalleşmeden ne anladığını bir türlü anlatamadı. Onun normali PKK ve DEM’in eteğinin altında saklanmak. Türkiye’de her şey normal. Siyasal istikrar var mı? Var. Sorunlarımız yok mu? Var. Bir iktidar sorunumuz hamdolsun yok.' dedi.

'DEĞİŞTİRECEK BABAYİĞİT VARSA BUYURSUN ÇIKSIN'

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4. maddesini hedef alan açıklamalarının ardından başlayan tartışmalara MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de net mesaj verdi.

"Hazımsızlık çekiyorsanız size karşı dururuz. İlk 4 madde varlığımız, birliğimiz, onurumuzdur." diyen Yönter, "Değiştirecek babayiğit varsa buyursun çıksın." ifadelerini kullandı.

Yönter şunları kaydetti:

"Bir defa anayasanın 4. maddesi ile ilgili 'değişsin' diyenler bizim muhatabımız değil, ciddiye de almıyoruz. Değiştirecek babayiğit varsa buyursun çıksın. Anayasanın 4. maddesi ilk 3 maddenin kilididir. Kilit açıldı mı içeriyi lağvedersiniz.

"Tek vatan, tek millet, tek bayrak, tek devlet... Siz şimdi Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuksal kimliğine kast ediyor iseniz sizinle mücadele ederiz. Hazımsızlık çekiyorsanız size karşı dururuz. İlk 4 madde varlığımız, birliğimiz, onurumuzdur. Şu istedi diye bu dayattı diye biz hayat ve varlık haklarımızdan vazgeçmeyiz, bunlar hikaye, masal. Olmayacak bir şeyi konuşmanın manası yok, bataklıkta patinaj yapmaktır bu. Böyle bir şeyin asla olamayacağını genel başkanımız ifade etti."

ZÜLFÜ LİVANELİ'YE TEPKİ

Zülfü Livaneli'nin Narin Güran hakkında 'Narin Norveç'te doğmuş olsa nerelere yükselirdi' ifadelerine de tepki gösteren Yönter, "Zülfü Livaneli bizimle alay ediyor. Sen İsveç'i falan çok iyi bilirsin, sen Türkiye'ye oralardan bakıyorsun bizim durduğumuz yer aynı zamanda sırtımızın teneşire geleceği yer burası yani vatan." dedi.

İÇİMİZ YANDI

Narin cinayeti hakkında konuşan Yönter, cinayetin basında magazin hale getirilmesine de tepki gösterdi. Yönter şu ifadeleri kullandı:

"Her gün TV ekranlarında izledik, bu TV'de konuşulacak bir konu değil. Devlet görevinin başında, polis jandarma görevinin başında. İtiraflar zaten medyada var, çok korkunç. Bundan daha korkuncu milletimizi kötülemek ve karalamak. Yüce dinimizi suçladılar, Türk-Kürt kardeşliği ile ilgili iftiralar attılar. Yazıktır, günahtır ya, Diyarbakır binlerce yıldır bu milletin yurdudur. Diyarbakır'ı suçladılar, Diyarbakır kardeşliğim sembolüdür, Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim canımızdır. Biz mi Narin'e acıyalım o mu bize acısın? Biz m ona üzülelim o mu bize üzülsün?"

Sonraki Haber