MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir: BM artık etkisiz durumda

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından açıklama yaparak 'irleşmiş Milletler artık güncelliğini yitirmiş, adaletsiz ve etkisiz bir duruma gelmiştir' dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, dünyada bozulan küresel denge ve çatışmalarla savaşların yaygınlaşmaya başlamasının insanlığı içerisinden çıkılamayan bir girdaba sürüklediğini belirtti. Özdemir, "BM genel sekreterinin de ifade ve itiraflarıyla Birleşmiş Milletler artık güncelliğini yitirmiş, adaletsiz ve etkisiz bir duruma gelmiştir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Özdemir açıklamasında, Lübnan’da Hizbullah’ı yeni bir konsept olarak değerlendirilebilecek tarzda hedef alan İsrail'in, savaşı bölgesel seviyeye yayma hedefinde olduğunu açık ettiğini bildirdi.

Özdemir, "Şayet bu vahşet durdurulmazsa bölgede daha fazla kanın akması ne yazık ki kaçınılmazdır. İsrail mutlaka durdurulmalıdır. Vahşet ve katliamların terörle alakalı durumu dikkate alındığında ise daha vahim bir tablo karşımıza çıkmaktadır. Sadece 2023 yılında dünya genelinde yaşanan terör saldırıları sebebiyle ölen insan sayısı 6701 kişi olarak kayıtlara girmiştir." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde 43,4 milyon mülteci bulunduğunu kaydeden Özdemir şu açıklamayı yaptı:

"Bozulan küresel denge, kaybolan adalet, tesis edilemeyen huzur ve en nihayetinde çatışmalarla savaşların yaygınlaşmaya başlaması insanlığı içerisinden çıkılamayan bir girdaba doğru hızla sürüklemeye devam ediyor. Küresel sistemin yaşananlar karşısında etkisiz kaldığı ve işlevini yitirdiği ise artık tartışma konusu olmaktan çıkmıştır.” diye konuştu.

Sonraki Haber