MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter: ABD bizim devlet olma onurumuza saygı duymuyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter, CNN Türk canlı yayınında ABD’nin öncelikle dost mu düşman mı olduğuna karar vermesi gerektiğini ifade etti. Yönter, ‘Onların egemenlik haklarına saygı duyuyoruz ama ABD bizim devlet hükmi şahsiyetimize ve devlet olma onurumuza saygı duymuyor.’ dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter, CNN Türk ekranlarında Göksu Öngören Özgür’ün sunduğu ‘Bugün’ programının konuğu oldu. Burada yaptığı açıklamada “ABD, dost mu? düşman mı? önce bunu netleştirmesi gerekiyor.” diyen Yönter, ABD’nin Türkiye’yi sürekli taciz ve tahrik ettiğini ifade etti.

ABD ile ilişkilerin inişli çıkışlı olduğunu ifade eden Yönter, “Onların egemenlik haklarına saygı duyuyoruz ama ABD bizim devlet hükmi şahsiyetimize ve devlet olma onurumuza saygı duymuyor.” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ulvi Yönter’in açıklamaları şöyle:

“ABD, dost mu? düşman mı? önce bunu netleştirmesi gerekiyor. ABD Başkanı Biden, sürekli olarak Türkiye'yi taciz ve tahrik ediyor. Başkan olmadan evvel vermiş olduğu demeci henüz unutmuş değiliz. Joe Biden'in Türkiye ve Cumhur İttifakı’na olan alerjisi ortada.

Türkiye’nin ABD ile ilişkileri son dönemlerde çok inişli çıkışlı ve istirkrarsız bir görüntü çiziyor. Bu Türkiye’den kaynaklanmıyor. Sayın Cumhurbaşkanı, BM 76. Genel Kurul Toplantısı’nda çok etkili bir konuşma yaptı. Biz ABD’den açık bir şey bekliyoruz. Onların egemenlik haklarına saygı duyuyoruz ama ABD bizim devlet hükmi şahsiyetimize ve devlet olma onurumuza saygı duymuyor. Şu anda ABD, 350 bin askeriyle dünyanın 800 ayrı noktasına konuşlanmış durumda. Kendisini bir küresel imparatorluk kurmayla görevli addediyor. Fakat bu sözde imparatorluk, küresel güç alttan alta da çürüyor. Bunu farkında değil. “

Sonraki Haber