Devlet Bahçeli, Tan Sağtürk ile görüştü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüştü.

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Tan Sağtürk, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi ziyaret etti.

Sağtürk, görüşmenin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli bizleri makamında kabul etti. Nazik davetleri için teşekkür ederim. Sanatın ve kültürün önemini vurgulayan bu görüşme, sanat alanındaki iş birliklerinin güçlenmesine katkı sağlayacaktır. Sayın Bahçeli’nin sanata olan duyarlılığı ve destekleri, ülkemiz kültür hayatına büyük değer katmaktadır.”

TAN SAĞTÜRK KİMDİR?

Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Devlet Konservatuvarı'ndaki orta ve lise eğitiminin ardından Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı, bale bölümünde lisans eğitimini tamamlayan Sağtürk, öğrenimine devam ederken Fransız Genç Balesi, Viyana Devlet Balesi ve merkezi Londra'da bulunan Rambert Dans Topluluğu'ndan teklifler aldı. Fransız Genç Balesi'nin teklifini değerlendiren Sağtürk profesyonel hayatına Paris'te başladı.

Robert Berthier yönetiminde Paris'te Le Jeune Ballet de France (Fransız Genç Balesi)'nde dans eden Sağtürk, 1991-1997 yıllarında Pierre Lacotte yönetiminde Ballet National de Nancy (Fransız Devlet Balesi-Nancy)'de dans etti. Tan Sağtürk bu topluluğa giren ilk Türk sanatçı oldu.

Fransa'da 'Ömür Boyu Kontrat'a (Contrat a vie) hak kazanmanın yanı sıra, dönemin Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac ve eşi tarafından Elysee Sarayı'na davet edilerek topluluk nezdinde onurlandırıldı.Yekta Kara yönetimindeki İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nde 1997-1998 yıllarında 'Baş Balet' olarak görev yapan Sağtürk, bu dönemde Kuğu Gölü, Uyuyan Güzel, Ara Danslar Ara Nağmeler ve Emrivaki isimli eserlerde başrolü üstlendi.

15 Eylül 2023 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan kararnameyle Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü olarak atandı.

Sonraki Haber