Bahçeli'nin Öcalan' çağrısına gelen eleştiriler MHP'yi harekete geçirdi: 27 bölge toplantısı yapılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, Öcalan çağrısına gelen eleştiriler MHP yönetimini harekete geçirdi. MHP, 27 bölgede toplantı düzenleme kararı aldı.

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında PKK lideri Öcalan'a çağrıda bulunan Devlet Bahçeli, “Türkiye’ye getirilirken, ‘her türlü hizmete hazırım’ diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler.” ifadelerini kullanmıştı.

27 BÖLGEDE TOPLANTI YAPILACAK

Bahçeli'nin ifadeleri hem parti içinden hem de parti dışından tepki çekti. Gelen tepkilerin ardından MHP yönetimi, Öcalan eleştirilerine 'ikna' toplantıları düzenleme kararı aldı. Hürriyet Gazetesi'nden Bülent Sarıoğlu'nun haberine göre; MHP yönetimi ve teşkilatlar, gelecek aylarda 27 bölge toplantısı yapacak. “Bir ve Birlikte Hilale Doğru Türkiye” başlığıyla düzenlenecek program, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Erzurum’dan başlayacak.

YÖNETİCİLERDE HAZIR BULUNACAK

Bahçeli, genel merkez yöneticilerinin her bölge toplantısında mutlaka bulunmasını istedi. Belirlenen takvim çerçevesinde görevlendirilen Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve milletvekilleri, parti teşkilatları ve seçmenlerden gelen soruları da yanıtlayacaklar.

'BİRÇOK ELEŞTİRİYE MARUZ KALDI'

MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç, bu adımların, 17 Mart’ta toplanan MHP’nin 14’üncü Büyük Kurultayı’nda kabul edilen yeni programdaki ilkelerin parçası olduğunu vurgulayarak özetle şunları söyledi:

"Sayın Genel Başkanımız Cumhur İttifakı’nın derin ve kapsamlı tutumuna uygun olarak DEM sıralarına giderek elini uzattı. Bu iyi niyetli adım bir fotoğraf üzerinden birçok eleştiriye maruz kaldı. Ancak bu yaklaşımı yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yeni anayasa için bir cephe genişletme çabası olarak değerlendirenler durumu yanlış anlamaktadır. Uzatılan el milli birlik ve kardeşlik mesajını taşımaktadır. İlk Meclis’in, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Sayın Genel Başkanımızın aydınlatıcı sözlerinin bir yansımasıdır. Bu el ‘Türkiye partisi olun, teröre karşı durun’ çağrısını dile getirmektedir.

Ana teması milli yükseliş iradesi olan parti programımızda uzlaşma hem kavram hem de fikir olarak ön plandadır. Sayın Genel Başkanımızın bu adımı aciz veya zaaf işareti değil, aksine devletin büyüklüğünün göstergesi, MHP’nin de kendisine güveninin nişanesidir, mekânın sahibinin kim olduğunun hatırlatılmasıdır. İlkeli ve tutarlı siyasi anlayışımızın gereğini yapıyoruz. Siyasetimiz yalan ya da günü kurtarma peşinde değildir.”

Sonraki Haber