Bahçeli'nin çağrısına teröristbaşı Öcalan'dan yanıt: Teorik ve pratik güce sahibim

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun' çağrısına teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan yanıt geldi. PKK lideri Öcalan'ın açıklamasını, İmralı'da ziyaretine giden yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan açıkladı.

DEM Partililere el uzatması ve Öcalan'a çağrıların ardından vites yükselten MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Teröristbaşının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM DEM Parti grup toplantısında konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın." dedi. Bahçeli, "Bu olursa Öcalan'a af getirecek düzenlemenin önü de ardına kadar açılsın. Ne Kandil, ne de Edirne; adres İmralı’dan DEM’e uzansın, bu ağır ve tarihi terör sorunu ülke gündeminden tamamen çıkarılsın.Hodri meydan, buna varız; vatan, millet, devlet, bayrak, ortak gelecek ve tam bağımsızlık için bunu dahi sineye çekmeye sonuna kadar hazırız." açıklaması yaptı.

'TEORİK VE PRATİK GÜCE SAHİBİM'

Bahçeli'nin çağrısına teröristbaşı Abdullah Öcalan'dan yanıt geldi. Öcalan'ın yanıtını İmralı'da ziyaretine giden yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan açıkladı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Öcalan, PKK elebaşı Öcalan'ın, "Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim" dediğini yazdı.

Ömer Öcalan'ın paylaşımı şöyle:

"23 Ekim tarihinde İmralı Ada Hapishanesi’de Sayın Öcalan ile görüşme gerçekleştirdim. Bu ziyaret aile görüşmesi kapsamında gerçekleşti. Sayın Öcalan görüşmede genel siyasi gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunarak kamuoyuna şu mesajın iletilmesini istedi: 'Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.' Sağlığı iyiydi ve herkese çok selamı vardı."

Öte yandan Öcalan'ın avukatlarının oluşturduğu Asrın Hukuk Bürosu da açıklama yaptı. Açıklamada şunlar belirtildi: "Müvekkilimiz Sayın Abdullah Öcalan ile yeğeni Sayın Ömer Öcalan, aile ziyareti kapsamında dün bir görüşme gerçekleştirmiştir. Son aile görüşü (3 Mart 2020) üzerinden 4 buçuk yıl geçtikten sonra gerçekleşen bu ziyaret, öncekiler gibi tek ve sınırlı tutulmamalı, sürekliliği sağlanmalıdır. Sn. Abdullah Öcalan, Sn. Hamili Yıldırım, Sn. Ömer Hayri Konar ve Sn. Veysi Aktaş’ın avukat ve aile ziyaretlerinin düzenli bir şekilde gerçekleştirmesinin sağlanması; anayasa, yasa ve uluslararası sözleşmelerin gereğidir. Yine süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahip olan Sn. Öcalan ile düzenli görüşmelerin yapılması, Türkiye’deki ve bölgedeki siyasal ve toplumsal sorunların diyalog, barış ve demokratik uzlaşı temelinde çözümünün önünü açacaktır."

İMRALI'DA GÖRÜŞTÜLER

22 Ekim tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından teröristbaşının yeğeni ve DEM Parti Milletvekili Ömer Öcalan’a, İmralı’ya gitme başvurusunun kabul edildiği bilgisi iletildi. Dün İmralı'ya gitmek için Bursa’nın Mudanya ilçesindeki askeri iskelede hazır bulunan Ömer Öcalan ile Abdullah Öcalan'ın görüşmesinin saat 11.00’de başladığı ve saat 2'ye kadar devam etti.

Görüşmeyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ömer Öcalan, "Abdullah Öcalan ile en son yüz yüze yapılan görüşme 3 Mart 2020 tarihiydi. Biz aile olarak yıllar sonra 23 Ekim 2024 günü Öcalan ile görüşme gerçekleştirdik. Bir yasal hak olan rutin aile görüşünün, koşullar ne olursa olsun devam etmesini istiyoruz" dedi.

Sonraki Haber