MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay'dan Ümit Özdağ'a: 15 Temmuz’da kimlerle görüştün?

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tüm MHP milletvekillerine mesaj çekilerek TBMM'ye gitmelerinin istenildiğini ancak Ümit Özdağ'ın darbe girişimi bastırıldıktan sonra Meclis'e geldiğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında tüm MHP milletvekillerine mesaj çekilerek TBMM'ye gitmelerinin istenildiğini ancak Ümit Özdağ'ın darbe girişimi bastırıldıktan sonra Meclis'e geldiğini belirterek, "Özdağ hangi adreste kimlerle sabaha kadar ne görüştüğünü açıklamalıdır." dedi. Akçay şunları söyledi:

"Ümit Özdağ, Ankara’da Meclis’in birkaç yüz metre yakınında bir yerlerde olmasına rağmen Meclis’e gitmemiştir. Darbe girişimi bastırıldıktan sonra sabah saat 09:00’da gitmiştir. Ümit Özdağ 15 Temmuz gecesi çağrılmasına ve Meclis’e birkaç yüz metre uzaklıkta olmasına rağmen neden darbe girişimi engellenene kadar Meclis’e gitmediğini, hangi adreste kimlerle sabaha kadar ne görüştüğünü açıklamalıdır."

'TBMM'YE GİRMEK MÜMKÜN OLMADI'

Akçay'a kişisel Twitter hesabından yanıt veren Adem Taşkaya, 15 Temmuz gecesi Meclis'e girmeye çalıştıklarını ancak girmenin mümkün olmadığını söyledi. Taşkaya şunları kaydetti:
"Bu konu arada gereksiz gündeme getiriliyor. Özdağ ile yollarımı ayırmama rağmen bu iftiraya göz yumamam, çünkü iki gün boyunca beraberdik. Biz o gece TBMM’ye gittik ve içeriye girmeye çalıştık. TBMM girişinde Genel Kurmay ve farklı yerlerden yoğun ateş altındaydık. Ağaç dalları üzerimize düşüyordu. TBMM’ye girmeye çalışmamıza rağmen bu mümkün olmadı. Bizde 500 metre mesafede bir arkadaşımızın evine gittik. Özdağ, yanımızda MHP Genel Başkan Özel Kalemini ve bir AKP’li milletvekilini arayarak, bunun FETÖ’cü bir kalkışma olduğunu ve direnmeleri gerektiğini söyledi. Bunlar devletin HTS kayıtlarında açıkça sinyal izleriyle tespitli."

Sonraki Haber