Bahçeli'den Öcalan'a çağrı: Örgütünün tasfiye edileceğini ilan etsin

TBMM yasama yılı açılışında DEM Partililere el uzatan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında terörist başı Abdullah Öcalan'a seslendi. Bahçeli, 'Örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda açıklamalarda bulundu. TBMM açılışında DEM Parti'ye el uzatması ile gündeme gelen Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan'a çağrı yaptı. Bahçeli, "Türkiye'ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin. Devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse beklemesin" ifadelerini kullandı.

KURTULMUŞ'A YANIT

Anayasa'nın 3. maddesindeki, "Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü" değişmesi gerektiğini söyleyen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a, Bahçeli'den yanıt da geldi.

Kurtulmuş'un "Devletin ülkesi olmaz. Devletin milleti olmaz. Bu metin, 'Milletin devleti ve ülkelisiyle bölünmez bütünlüğü' şeklinde ifade edilmelidir. Bu seçkinci, devletçi anlayışın da yeni anayasada milletin gücü üzerine yükselen bir devlet anlayışıyla yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum" sözlerine, partisinin grup toplantısında yanıt veren Bahçeli, "Devleti milletten ayırmak su katılmamış bölücülüktür ve çok tehlikelidir. Devlet millettir, millet devlettir. Devlet ülkesi ve milletiyle bir ve bütündür. Bunları ayırmak, çatıştırmak nevzuhur demokrat yobazların handikap ve hüsranıdır." ifadelerini kullandı.

İşte Bahçeli'nin açıklamalarından satır başları:

"BM derhal kuvvet kullanmalı. İsrail'e karşı ortak direniş hattı kurulmalıdır. Lübnan'da bulunan vatandaşlarımız zamanında tahliyesi milletimizi teselli eden bir gelişmedir. MHP, hem içimizde hem de dışımızda barış havasının egemen olmasını iliklerine kadar arzulamaktadır. Çatışmanın sonu yoktur. 1967 sınırları temelinde bağımsız başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devleti mutlaka kurulmalıdır. Siyaset, etrafı kordonla çevrilmiş ring alanı, siyasetçilerde boksör değildir.

"Mesele biz olmanın emsalsiz sırrına erişmektir. Her şey Türkiye içindir. Önce ülkem milletim sonra partim ve ben anlayışı bizim partimizin anlayışıdır. Omurgasız vücut cesetten ibarettir.

'CHP'DEN UMUDU KESMEYECEĞİZ'

"CHP yönetiminin gelişmeler karşısında ilgisiz siyaseti gerçekten endişe verici boyutlardadır. Kaçak güreşmesi ayıplı bir siyasetin ucuz numaralarından başka değildir. Normalleşme için çığırtkanlıklarına samimi bir hatırlatma yapmalarını zamanı gelmiştir. MHP ile demokratik sol partinin koalisyonda buluşması. Özgür Bey'in açıklamaları ucuz olmasının yanında savrukluktur. İsrail'in sırtını dayadığı ülkeler terörizmin ana sponsorudur. CHP'nin durduğu yer Türk milletinin durduğu yer değildir. Huylu huyundan vazgeçmez ama biz yine de CHP'den umudu kesmeyeceğiz.

'DEM PARTİ UZATTIĞIM ELİ SABOTE ETMEMELİ'

"Ülke menfaati uğruna el ele tutuşurum. Bu elin yanlış yorumlanmasını asla affetmem. Buna da cihan yıkılsa razı gelmem. Terörün her türlüsünü def etmenin sonsuz kararlılığındayız. PKK terör örgütünün nasıl bir yıkıma yol açtığını bilenlerdeyiz.

"Hem siyaset hem terör aynı bedene sığamaz. Ya siyaset ya terör. Arası yoktur. Terörün kökü kazınmalıdır. Kürt kökenli kardeşlerimin bölücü terör örgütüyle yakınlığı yoktur. DEM Parti'nin aklını başına almalıdır. DEM Parti uzattığım eli sabote etmemeli.

"Ya siyaset ya terör, ya siyaset ya silah; arası, ortası, şurası, burası yoktur. Bölücü terörün kökü kazınmalı, Türk ve Türkiye Yüzyılı'nda bin yıllık kardeşlik pekişmeli. Türkiye Cumhuriyeti'nin terörle müzakeresi, görüşmesi, anlaşma yolları araması, yeni süreçlerin imal çabası, sadece ve sadece terör örgütünün değirmenine su taşımak demektir. Hepsinden daha mühimi de şudur: Kürt kökenli kardeşlerimin, bölücü terör örgütüyle hiçbir ortaklığı, benzerliği, yakınlığı, irtibatı ve ilişkisi yoktur."

"Buradan Diyarbakırlı kardeşlerimi provokasyona gelmedikleri için kutluyorum. Türk-Kürt kardeştir. Araya girenler kahrolmaya mahkumdur. Devletin terörle masaya oturmasını kimse beklemesin aklından bile geçirmesin. Hodri meydan. Kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler. Devlet terör örgütüyle pazarlığa tutuşmaz. Sonuna kadar kıran kırana mücadele eder. PKK'nın önünde 3 seçenek vardır. 1 - Terör devletlerine derhal son vermek, 2 silahlarıyla dağdan inip teslim olmak, 3 Türk adaletinin verdiği hükme bağlı olarak cezalarını çekmek olacak.

'UZATTIĞIM EL...'

"Siyaset konuşma sahasıdır. Ancak teröristlerle konuşulacak bir şey yoktur. Uzattığım el, hesapsız bir eldir. Samimi ve iyi niyetli bir eldir. Uzattığım elden farklı sonuçlar çıkartanlar elbette yanılgının pençesine düşmüşlerdir. Elimi devlet ve millet için uzattığımı herkesin bilmesinde yarar olacaktır. Biz elimizi bir süreç için değil kardeşlik ve kaderdaşlık için uzatırız. İç cephemiz çökmeyecektir."

"Türkiye'ye getirilirken, 'her türlü hizmete hazırım' diyen teröristbaşı, buyursun terörün bittiğini, örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin ama devletin terörle masaya oturmasını hiç kimse, hiçbir şart altında beklemesin, aklından dahi geçirmesin. Hodri meydan, kana değil kardeşliğe susadıklarını göstersinler."

Sonraki Haber