‘Zillet İttifakı FETÖ’nün siyasi ayağıdır’

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, "Yuvarlak masanın altında mı, civarında mı yakında açığa çıkar ama bugünden açıkça ortada olan bir şey var: Mevcut durumda artık zillet ittifakı FETÖ’nün siyasi ayağı halindedir" dedi.

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, “120 ila 180 arasında ByLock kullanan milletvekili var” diye iddialar ortaya attığını ancak bir ismi bile savcılara vermediğini belirterek, "Yuvarlak masanın altında mı, civarında mı yakında açığa çıkar ama bugünden açıkça ortada olan bir şey var: Mevcut durumda artık zillet ittifakı FETÖ’nün siyasi ayağı halindedir" açıklamasını yaptı.

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, partisinin “Adım Adım 2023 İlçe İlçe Anlatma ve Aydınlatma” toplantıları kapsamında İzmir'in Çeşme, Güzelbahçe ve Narlıdere ilçelerinde açıklamalarda bulundu. Cumhur İttifakı'nın, sadece bir seçim işbirliği olmanın ilerisinde bir anlayış birliğini de gösterdiğini kaydeden Kalyoncu, "2018 seçimleri öncesinde Sayın Genel Başkanımız ve Sayın Cumhurbaşkanının imzalayıp Yüksek Seçim Kuruluna ve kamuoyuna duyurdukları bildiri bu ortak anlayışın ifade edildiği önemli bir belgedir. Cumhur İttifakı felaketlere karşı bir direnç hareketidir. Cumhur İttifakı milletin refleksinin siyasi tezahürüdür. Cumhur İttifakı milletten aldığı güçle vardır. Cumhur İttifakı geleceğin teminatıdır" ifadelerini kullandı.

'GÜÇLENDİRME KISMI FETÖ, PKK, ABD VE AB İLE Mİ?'

"Muhalefetin en son etkinliği altılı masa ve masanın altındaki saklı ortak ile masanın üstündeki güçlendirilmiş parlamenter sistemdir" diyen Kalyoncu, "Saklı ortak, bildiğimiz bölücü teröristler ile onların şaibeli sözcüleridir. Bu gayrimeşru ilişki o kadar aleniyet kazandı ki her şey ulu orta, pervasızca ve arsızcadır. En son Kılıçdaroğlu’nun Diyarbakır gezisinde Selahattin Demirtaş’ın babasını ziyaret edip, oğullarını bölücü örgüt adına HDP’nin çaldığını söyleyen anneleri ziyaret etmemesi bunu göstermiştir. Ziyaret ettiği kişi, aynı zamanda bir terör elebaşı olan Nurettin Demirtaş’ın babasıdır. İşte Kılıçdaroğlu, bunun babasını ziyaret edip saz çalıyor diye sempatik gösterilmeye çalışılan Selahattin Demirtaş’a ve dolayısıyla bölücü ortaklarına selam çakmıştır.

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem diyorlar. Ne yapıp güçlendirecekleri belirtilmiyor. Parlamenter sisteme dönüş isteyen bu yapıya soruyoruz: Madem parlamenter sistem iyiydi güçlendirilmiş kısmı neden? Neresinde zayıflık var ki güçlendirmek istiyorsunuz? Güçlendirme kısmı terör örgütleri ile mi? FETÖ, PKK, ABD ve AB ile mi? Bunlar çözüm aramıyorlar, böyle bir kapasite ortaya koyamıyorlar. Yaptıkları, okyanus ötesinden gelecek destekle iktidarın devrilmesini beklemektir" değerlendirmesinde bulundu.

'FETÖ ÜYELERİNE MAVİ BONCUK DAĞITIYORLAR'

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, “120 ila 180 arasında ByLock kullanan milletvekili var” diye iddialar ortaya attığını hatırlatan Kalyoncu şöyle devam etti:

"Bir tane bile bu iddiasına dayanak olan ismi savcılara vermedi. Yuvarlak masanın altında mı, civarında mı yakında açığa çıkar ama bugünden açıkça ortada olan bir şey var: Mevcut durumda artık zillet ittifakı FETÖ’nün siyasi ayağı halindedir. KHK ile kamudan ihraç edilen FETÖ’cüleri yeniden göreve getireceğini seçim vaadi olarak dillendirmektedir. 15 Temmuz sadece darbe kalkışmasında uçak kullanan birkaç hainin işiymiş gibi, tescilli FETÖ üyelerine mavi boncuk dağıtmaktadır. Asıl onların ardındaki güç merkezine mesaj vermekte ve onların emrinde olduğunu duyurmaya çalışmaktadır."

Sonraki Haber