MHP Lideri Bahçeli: Devşirme hastalığı

MHP lideri Devlet Bahçeli, isim vermeden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i kastederek “Tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “741. Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesajında Türkiye'nin büyümesinin önüne engeller çıkarıldığını belirten Bahçeli “Tuzaklar kurulmakta, karanlık oyunlar sahnelenmektedir.” dedi.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü: “Ecdadımıza ve tarihimize hakaretler edilmektedir. Vatan topraklarına kanlı çizmeleriyle basan müstevlilere tek kelime edemeyen bugünün işbirlikçi siyasetçilerin, 9 Eylül 1922 tarihinin 100’üncü yıl dönümünde tarihimizi düşman gözüyle yorumlaması iflah olmaz bir cahillik, tedavisi imkansız devşirme hastalığıdır.

'KUŞATMAYI PARÇALIYORUZ'

“Geldiğimiz bugünkü aşamada, Türkiye’miz Söğüt müktesebatıyla, Ertuğrul Gazi neslinin onuruyla bütün iç ve dış tehditlere direnmekte, çok şükür zalim ve zillet kuşatmayı her noktadan parçalamaktadır. Yüzyıllardır hapsoldukları karanlık mahzenden çıkmak için uygun zaman kollayanlar, Türk milletinin hayat hakkını gasp etmek için projeler hazırlayanlar şimdilerde tekrar doğrulsalar da, kaybetmeye mahkum oldukları kaçınılmaz bir hayat ve tarih gerçeği olarak karşımızdadır. Elbette dün içimize fitne sokmaya çalışan tekfurlara, Türk milletini yok etmeyi hedefleyen zalim ve zillet emellere nasıl muktedir duruş gösterilmişse, bugün de bu büyük milletin iradesinin yeniden şahlanarak hak edenlere Osmanlı’nın şamarını indireceği muhakkaktır.”

Sonraki Haber