MHP lideri CHP için ‘güvenlik sorunu’ dedi

Bahçeli, CHP için ‘temelde güvenlik sorunudur’ değerlendirmesi yaptı. Özgür Özel’in şehit cenazesinin ardından DEM Parti’yi ziyarete gitmesini eleştirdi. ‘İkiyüzlülük değil midir?’ diye soran Bahçeli, hesap sorulmasına yönelik mesajlar verdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM’de Türkçe dışında konuşma yapmanın, buna göz yummanın Türkiye’ye yapılabilecek en büyük kötülük olduğunu belirtti. Bahçeli son günlerde Şeyh Said ile ilgili yapılan açıklamalara ilişkin de, “Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, emperyalizmin uşağıdır.” dedi.

MHP İl Başkanları toplantısı, Devlet Bahçeli başkanlığında yapıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli toplantı öncesinde basın açıklaması yaptı. Bahçeli buradaki açıklamasında gündemde yer alan gelişmelere değinip muhalefet partilerinde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Bahçeli şunları söyledi:

‘AK PARTİ’YLE ÇÖZEMEYECEĞİMİZ MESELE YOK’

“14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimleriyle yasama ve yürütme Cumhur İttifakı’nın müessir ve münhasır kazanımlarıyla tezahür etmiş, böylelikle yeni yüzyılın ilk harcı karılmıştır. Şimdi sırayı 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Seçimi almıştır. Milliyetçi Hareket Partisi üstüne düşen sorumlulukları harfiyen yerine getirecektir. AK Parti’yle çözemeyeceğimiz bir mesele de olmayacaktır.”

MUHALEFET PARTİLERİNE ELEŞTİRİ

“14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimleri turnusol kağıdı işlevi görerek muhalefetin tükenişini, gizli kapaklı pazarlıklarını, kaç ortaklı olduğunu sayamadığımız sipariş masanın asıl mahiyetini gözler önüne sermiştir. Türkiye’nin öncelikli sorunlarından birisi muhalefetin iflas bayrağını çekmesidir. Zillet ile hezimet arasında bir sarkaç gibi sallanan CHP, İP, DEM ve diğerlerinin Türkiye’yi siyasi kriz ve kaosa sürüklemek için her alçak tertibe başvurdukları gizlenemez boyutlardadır. Birbirinin ipliğini pazara çıkaran, sırlarını düğün evinde ifşa eden müflis partilere milletimizin itimat etmesi imkansızdır. Birbirine demediğini bırakmayanların, seçim sonuçlarının vebalini yıkmak için aynaya bakmak yerine suçlu ve sorumlu arayanların, bugünkü aklıyla dünkü aklını yerenlerin Türk siyasetinde varlığı esasen demokratik utançtır.”

‘CHP TEMELDE GÜVENLİK SORUNUDUR’

“Bu haliyle CHP temelde güvenlik sorunudur. PKK’nın demlenmiş hali olan sözde bölücü parti güvenlik tehdididir. İYİ Parti kendi içinde bile dümen, düzen, alavere, dalavere, kumpas ve kutuplaşmadır. Diyorlar ki, muhalefette yaprak dökümü varmış. Bunu söyleyenlere sormak isterim ki, kökü olmayanın dalından ve yaprağından bahsetmek akıl ve mantık işi midir? Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümü münasebetiyle, önümüzdeki yeni yüzyılın anahtarı Cumhur İttifakı tarafından imal edilmiştir. Fakat Türkiye’yi kilitlemek isteyenler de faal haldedir. Muhalefet bu mihrakların istetmesi, işletmesi ve işbirlikçisidir.”

‘TÜRKÇE’NİN MEZELEŞMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ’

“Üçüncü olarak, Ankaragücü ile Rizespor arasındaki müsabakanın bitiminden hemen sonra maçın hakemine yönelik yumruklu saldırı, bunun ardından olağanüstü bir ortamın yaratılması, Türkiye Futbol Federasyonu’nun süreci sağduyu ve soğukkanlılıkla yönetememesidir. Dördüncü olarak, TBMM’nde Kürtçe konuşma yapılması, buna müşfik ve müsamahakar davranış gösterilmesi, ayrıca bir haine karşı son zamanlarda artan ilgi ve yapılan övgülerdir. TBMM’de Türkçe dışında konuşma yapmak, buna göz yummak Türkiye’ye ve bin yıllık kardeşliğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür. Herkesin anadili saygındır. Kürt kökenli kardeşlerimizin Kürtçe konuşması bizi rahatsız etmeyecektir. Bu bizim zenginliğimizdir. Fakat anadil bahanesi altında Türkçe’nin melezleşmesine müsaade etmemiz düşünülemeyecektir.”

‘DİYARBAKIRLI KARDEŞLERİME HAKARETTİR’

“Bununla eşzamanlı olarak bir isyan elebaşının adeta bir kahraman olarak tanım ve telaffuzu sabır taşımızı çatlatmıştır. Tarih ve milletin huzurunda söylüyorum; Hınıslı Said bir vatan hainidir, yaşadığı dönemin terörist başıdır, katildir, canidir, emperyalizmin uşağıdır. 2014 yılında Şeyh Said isminin Diyarbakır’da bir bulvara verilmesi, en başta Diyarbakırlı kardeşlerime ağır bir hakaret ve saygısızlıktır. CHP Genel Başkanı’nın, bir televizyon kanalında yaptığı ‘bu ayaklanmanın bastırılması sırasında oluşmuş acılar, bugün bazı torunlarının kalbini acıtıyorsa o acıya saygılı olmak gerekir’ açıklamasının neresini düzeltelim? Aziz Atatürk’ün mirasının yağma edilmesini, hatıralarına ihanet edildiğini daha nasıl anlatalım? Ne acısı, neyin acısı, unutulmasın ki, hainlere acıyan Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’ne teröristlerin penceresinden bakan çürümüşlerdir.

‘İKİYÜZLÜLÜK DEĞİL Mİ?’

“CHP Genel Başkanı şehitlerimizin acısını ne yapacak? Nasıl izah edecek? Nereye koyacak? Pençe-Kilit Harekât Bölgesinde Şeyh Said’in gayri meşru çocukları tarafından şehit edilen 25 yaşındaki Teğmen Eril Alperen Emir evladımızın 13 Aralık günü cenazesine katılıp, sonra da koşa koşa DEM isimli PKK aparatının ayağına giden CHP Genel Başkanı’nın, bir gün içinde hep üzgün görünüp hem de gülücükler saçması korkunç bir ikiyüzlülük değil midir? Peki Alperen evladımızın acısıyla kavrulan muhterem ailesine, silah arkadaşlarına ve milletimize CHP Genel Başkanı saygı ve samimiyet gösterecek mertliğe ve vicdana sahip midir?

HESAP SORULDU

“Şark İstiklal Mahkemesi Başkanı Merhum Mahzar Müfit Kansu’nun şu sözleri bizim de sözümüzdür; ‘Döktüğünüz kanların, söndürdüğünüz ocakların cezasını adalet sehpasında hayatınızla ödeyerek hesap vereceksiniz.’ Ve o hesap sorulmuş, hainler sallandırılmıştır.”

Sonraki Haber