CHP’li belediyelerde şatafat, lüks, israf

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, CHP’li belediyelerle ilgili bir basın açıklaması yayımlayarak 'CHP’li belediyelerdeki bu şatafata, bu saltanata, bu lüks ve israfa, bu borç batağına kim dur diyecek?' ifadelerini kullandı

MHP Muğla İl Başkanı Oğuz Akarfırat, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın değeri 10 milyonun üzerindeki makam aracı ile lüks harcamalarının gündeme gelmesinin ardından, CHP’li belediyelerle ilgili bir basın açıklaması yayımladı.

Akarfırat, “CHP’li belediyelerdeki bu şatafata, bu saltanata, bu lüks ve israfa, bu borç batağına kim dur diyecek?” başlıklı açıklamasında sert eleştirilerde bulundu.

Açıklamada CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Marmaris Belediyesi’ne ait Halk Kafe’nin açılışı için geldiği Muğla’da helikopter kiralanarak karşılanmasından, festivallere ayrılan bütçelere kadar birçok örnek verilerek, “Terörist cenazelerine giden sözde şarkıcı konserlerine verilen paraların, günlerce süren festivallerin kaça mal olduğunun hesabını kim tutacak? Kendi rahatlarına gelince milyon liralar oluk gibi akarken, emekçi işçilerin SGK sigorta primlerinin ise borç kabul edilip halkın sırtına yüklenmesine kim yeter artık diyecek?” ifadesi yer aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'nın Marmaris ilçesinde bulunan Marmaris Belediyesi'ne ait Halk
Kafe'nin açılışına özel helikopterle gitmesi sosyal medyada gündem oldu.

MAAŞ YOK FESTİVAL VAR

Akarfırat, Bodrum Belediyesi’nin personel maaşlarını ödeyemediğini hatırlattı, buna karşılık festivallere kaynak aktarıldığını kaydetti ve şu hesabı yaptı:

“11-13 Ekim tarihli 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali’nde sadece 2 saat yer alan Şevval Sam’ın, CHP’li belediyelerden 10 konser için 50 milyon TL para alacağı haberlere konu oldu. Bu durumda, Bodrum Belediyesine 5 milyon TL düşüyor. Emekçisine borçlu Bodrum Belediyesi, temel ihtiyaçları öteleyerek, hayat idamesi için mühim ihtiyaç kabul edilmeyen, hatta lüks sayılan kültür festivali için peşin ödeme yapabiliyor. 2 saati 5 milyon TL olan festivalin 3 günlük toplam harcama bütçesi nedir?”

LÜKS ZIRHLI OTOMOBİLLER

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Halk Bankası binasında makam odası yapacağını ileri süren Akarfırat, ağır ithamlarda bulundu: “Başkanının rahatı için 80 milyon TL’ye makam odası alan Muttaş Şirketi, bu kez bir kıyak daha çekmiş. 17 milyon TL ‘ye araç almış.

Makam aracı olarak kullanıldığı yakın çevresi tarafından itiraf edilmesine rağmen, ısrarla, acele ederek yapılan açıklamadan öğrendiğimize göre önemli konukları havalimanına taşımak için gıcır gıcır bir Audi A8 Long, çok kalabalık olurlarsa diye düşünerek bir de Mercedes VİTO almış.”

ATATÜRK’E HAKARETE SESSİZ KALDILAR

Bodrum’da 11-13 Ekim günleri düzenlenen İki Yaka Festivali’nde olanlara işaret eden Akarfırat, “En canımızı yakan da 5. Uluslararası İki Yaka Kültür Festivali sonrası İstanköy’de yaşananlar oldu. Pontus Rum Dernek Başkanı’nın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saygı sınırlarını aşarak hakaret ettiği açıklamaya CHP’li Bodrum Belediyesi tarafından bir kınama mesajının bile çok görülmesi... Bu saygısızca yapılan açıklamayı da, açıklamaya sessiz kalışı da, milletin malını ihale usulü ile satışa çıkardıkları şu günlerde bir taraftan dolu dizgin devam eden festivalleri de esefle kınıyor, Muğla halkına şikayet ediyoruz.” dedi.

Sonraki Haber