MHP’den ayrıldı Vatan Partisi’ne üye oldu: ‘Vatan neferi olarak katıldım’

MHP'den ayrılıp Vatan Partisi'ne üye olan Ali Tufan Aydınlık gazetesine konuştu. Tufan, MHP'deki arkadaşlarını da Vatan Partisi'ne üye olmaya davet etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Ülkü Ocakları Bursa il yönetiminde görev alan Ali Tufan, MHP'den istifa ederek Vatan Partisi’ne üye oldu. Tufan, ayağının tozuyla Vatan Partisi Nilüfer İlçe Belediye Meclis Üyesi adayı oldu.

Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Dilek Çınar, Tufan’ın katılımı hakkında Aydınlık’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ali Tufan Bey partimize kendi iradesiyle gelen bir dava insanı. İlk sohbetimizde ben ‘Bir davaya nefer olmaya geldim. Üyelik işlemlerini halledelim, ne görev verirseniz yapmaya hazırım.’ dedi. Tereddütsüz aynı gün Nilüfer Belediye Meclis Üyesi Adayı olmayı kabul etti. Şu an Vatan Partisi Nilüfer Belediye Meclis Üyesi adayı. Sistem içi seçeneklerin tıkandığını görerek milliyetçiliğin bugün gerçek anlamda Vatan Partisi’nde vücut bulduğunu söyleyerek üye oldu. Türkiye’nin öncü birikimi Vatan Partisi’nde buluşuyor. Heyecanla beraber, omuz omuza büyük yüklerin altına gülümseyerek gireceğiz.”

15 YAŞINDA ÜLKÜ OCAKLARI’NA KATILDI

İktidar ortağı MHP’den istifa ederek Vatan Partisi’ne katılan 35 yaşındaki makine imalatçısı Ali Tufan ile yeni kararı hakkında konuştuk:

Kaç yıldır siyasetin içindesiniz?

20 yıldır aktif siyasetin içindeyim. 15 yaşında Ülkü Ocakları’na katıldım. İlk olarak Bursa Ülkü Ocakları’nda görev aldım. 25 yaşından 35 yaşına kadar da MHP Bursa İl Teşkilatı’nda çeşitli konumlarda görev aldım. MHP’den istifa ettim ve 17 Şubat 2024 tarihinde Vatan Partisi’ne katıldım.

‘ASLAN AMCA ÖRNEK OLDU’

Vatan Partisi’nde ilgilinizi çeken ne oldu?

Ben, Bursa’nın Orhaneli İlçesi nüfusuna kayıtlıyım. Vatan Partisi Orhaneli İlçe Başkanı Aslan İnceyürek’i hepimiz çocukluğumuzdan beri ‘Pideci Aslan Amca’ olarak biliriz. Aslan Başkan da bizler gibi MHP kökenlidir. 20 yıl önce MHP ile yollarını ayırmış, Vatan Partisi’nin Orhaneli kurucu ilçe başkanı olarak tek başına da olsa kararlılıkla mücadele etmiştir.

Aslan Amca, dürüstlüğü, kararlılığı, dava adamlığıyla bizi çok etkiledi. Biz yıllarca kendisini izledik. Vatan Partisi’ni onun sayesinde tanıdık. Sistemin dışında gerçek bir seçenek olduğunu anladım. Nihayetinde biz hayatta her insanın bir davanın neferi olması gerektiğini düşünüyoruz. Son dönemlerde de MHP’nin kendi çizgisinden çıkıp yolsuzluğun, rüşvetin ve liyakatsizliğin önünü açan AKP ile yol yürümesinden rahatsız olduğum için ve MHP’nin kendi ideolojisinden koptuğunu düşündüğüm için Vatan Partisi’ne bir vatan neferi olmak için üye oldum.

Uzun yıllardır MHP içinde siyaset yapan bir insan olarak arkadaşlarınıza öneriniz var mı?

Arkadaşlarıma tek tavsiyem şudur, sistemin değil davanızın adamı olun. Ben, benim yıllardır güttüğüm davanın şu anda tek savunucusunun Vatan Partisi olduğunu düşünüyorum.

Sonraki Haber