MHP'li Haberal: HDP ve FETÖ emperyalizmin ürünü

MHP'li vekiller "Adım Adım 2023, İl İl Anadolu" programı kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Kütahya'da, MHP milletvekillerinden oluşan heyet, bu kapsamda kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlarla bir araya geldi.

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, kentte bir otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, iç ve dış güvenlik sorunlarının her geçen gün ağırlaştığı, komşu ülkelerinde yaşanan vahim gelişmelerin milli güvenlik üzerindeki olumsuz etkilerinin yeni boyutlar kazandığı bir dönemden geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin, terör örgütleri PKK/PYD/YPG, DEAŞ ve FETÖ'nün çok yönlü saldırılarıyla mücadele ettiğini vurgulayan Haberal, şöyle konuştu:

'HDP'NİN HEDEFİ ULUS DEVLET'

HDP, halkı aldatan partilerden biridir, ismi ve açılımı budur. Küreselci, siyonist emperyalizmin stratejisi, ayrıcalıksız yurttaşlığa sahip olan ulus devletleri etnik ayrıştırıcılıkla bölmektir. HDP'nin amacı, emperyalizmin bu isteklerini sona ulaştırmasıdır. FETÖ, emperyalist stratejinin bir misyoneridir, HDP ile aynı çatıdan çıkmışlardır, aynı aklın ürünüdürler. 2016'nın 15 Temmuz'unda yaşananları hepimizin hatırlaması lazım. Türkiye'nin maruz kaldığı sıcak ve yakın tehditlerin aşılabilmesi için yeşermiş, ahlaki ve milli ittifak tohumu, beka ve birliğimizi teminat altına aldı. Ne yapıyorsak Türk milleti içindir, neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye'nin bekası içindir. Unutulmasın ki yolumuz açık, önümüz parlak, geleceğimiz ay yıldızlı Türk bayrağının altındadır.”

Partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyesi Özgür Bayraktar da Türkiye'nin ciddi bir muhalefet sorununun olduğunu dile getirdi, “Türkiye, jeopolitik ve sarmal bir vaziyette beka riski taşımaktadır. Bu riskin gözüken yüzü bölücü terör, bu terörün aktörü olan küresel güçlerin lejyoneri PKK ve PKK'nın siyasi uzantısı HDP'dir.” dedi.

'MECLİS'TE KALAMAZLAR'

Karabük'teki buluşmaya katılan MHP İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz da Millet İttifakı'na yönelik eleştirilerde bulundu. Arkaz, şöyle konuştu: “Karşıda bir zillet ittifakı var. HDP, oranın başıdır. Orayı HDP organize ediyor maalesef. HDP, hain bir örgütün siyasi kanadıdır. HDP'deki o milletvekillerinin, PKK'nın militanlarından ve Kandil'deki o hain militanlardan hiçbir farkı yoktur, hepsi aynıdır çünkü onlar Kandil'in listesidir. HDP'nin ilçe, il başkanları, meclis üyeleri ve milletvekilleri kesinlikle Kandil'in listesiyle seçilir. Nettir bu. Bunlar hain örgütün siyasi kanadı. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde devletini yıkmak isteyen, milletini bölmek isteyen, askerini, polisini sırtından vurarak şehit eden bir terör örgütünün uzantısını Mecliste barındırmazlar. Onlar oradan gidecek. Genel Başkanımız uzun süredir söylüyor, 'HDP kapatılsın' diye. Bunlar devletten maaş alıyor, devletin verdiği çakarlı araçlarla teröristleri taşıyorlar. Her türlü vatan hainliğini yapıyorlar. Onların oradan gitmesi lazım.”

Sonraki Haber