MHP’li Kalyoncu: Soyer iklim ödülü için ne yaptı?

İzmir'de İz Gazete'nin iklim krizi temallı ödülleri İBB Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir'e verildi.

Soyer'e ödüle tepki gösteren MHP İzmir milletvekili Hasan Kalyoncu 'Söylemde her şeyi yapmış gibi gösteriliyor. Şova devam fakat İzmir’e yazık oluyor.' dedi.

MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer’e "İklim Kriziyle Mücadele Ödülü" verilmesine tepki göstererek, "İzmir’imizi bekleyen sel, deprem, Körfez kirliliği, su sorunu, atık su sorunu ve iklim değişikliği ile bağlantılı birçok sorun var. Biz uyarıyoruz, bu umursamaz tavrınızla İzmir heba oluyor, başkan ve yandaşları ihya oluyor." dedi.

İz Gazete’nin 6. kuruluş yıldönümü nedeniyle önceki gün "İz Bırakanlar" ödül töreni yapıldı. Bu yıl “İklim Kriziyle Mücadele” temasıyla dağıtılan ödüller İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Murat Bakan, Evrensel Gazetesi İzmir Temsilcisi Özer Akdemir, Avukat Özlem Altıparmak ve Avukat Cem Altıparmak çifti ile Metin Lokumcu adına oğlu Ulaş Lokumcu’ya verildi. MHP İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hasan Kalyoncu da bir açıklama yaparak Tunç Soyer'e ödül verilmesine tepki gösterdi. Kalyoncu açıklamasında, şunları söyledi: "İzmir’i afetler açısından ele alırsak; İzmir’de yağmur yağınca, sel olunca afet diye açıklama yapan bir belediye başkanı ve bir CHP yönetimi var! İzmir’in altyapısı dirençli şehir gereksinimine göre planlanmış mıdır? Hayır. Sel olmasının kaynağında yağıştan çok mühendislik hataları var mıdır? Evet. Peki İzmir depreme karşı dirençli midir? Hayır. Büyükşehir Belediyesinin açıklamalarına göre kaçak yapı metropol ilçelerde yüzde 36 düzeylerinde. Şehirde ne olduğu bilinmiyor ve şehir planlaması denen bir şey yok İzmir’de. Trafik açısından değerlendirirsek; İzmir'de yine mühendislik hataları, yanlışlar ve yanlış uygulamalarla gittikçe artan bir sorun halindedir.”

'İZMİR’DE YAŞAYANLARA YAZIK OLUYOR'

İzmir’de arıtma tesislerinin düzgün çalışmadığını kaydeden Kalyoncu, şöyle devam etti: “Sorduğunuzda hepsine hazırlıklı ve ödül alan başkan var fakat yapılan hiçbir şey yok. İzmir'de kanalizasyona bağlı olmayan 87 bin foseptik olduğunu söyleyen bir belediye var. Belediye en fazla 3 bine yakınının sızdırmasız olduğunu ifade ediyor. Gerisinin ne olduğundan haberi bile yok. Kaçak binaların foseptiklerinin ne olduğunu sormuyoruz bile. Çünkü haberleri yok. İçme suyu açısından değerlendirirsek en önemli içme suyu havzası olan Tahtalı Baraj havzasında baraja lağım girişi, baraj kurulduğu günden beri devam ediyor.

“İş ahbap çavuşlarından ödül almaya gelince, evet! Söylemlerde de her şeyi yapmış gibi gösteriliyor. Şova devam fakat İzmir’e yazık oluyor. Bu yönetimi iş başına getirenle birlikte İzmir'de yaşayan herkese yazık oluyor. Fakat Tunç Soyer ve yandaşlarının keyfi yerinde. Şatoyu ev yapan, zeytinyağı sıkma tesisini villa yapan, yandaşa rant sağlayan ve her sorunda hükümeti pervasızca suçlayan bir başkan var. Sonuç olarak, İzmir’imizi bekleyen sel, deprem, Körfez kirliliği, su sorunu, atık su sorunu ve iklim değişikliği ile bağlantılı birçok sorun var. Biz uyarıyoruz bu umursamaz tavrınızla İzmir heba oluyor, başkan ve yandaşları ihya oluyor.”

Sonraki Haber