MHP'li Özdemir'den HDP'li Encu'ya tepki

A Milli Takımımızın Hollanda'ya kaybetmesi sonrası eski HDP Milletvekili Ferhat Encu'dan tepki çeken bir paylaşım geldi. Encu'nun paylaşımına bir tepki de MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir'den geldi.

Eski HDP Milletvekili Ferhat Encu'nun sosyal medya hesabından, "biji Hollanda" şeklindeki paylaşımı tepki çekti. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "HDP-DEM partiyi kapatmamakta ısrar eden Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye’ye yaşattığı kötülüğün izahı bile mümkün değildir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek finalinde Türkiye'nin Hollanda'ya 2-1 kaybettiği maçın ardından HDP 26. Dönem Şırnak Milletvekili Ferhat Encu sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı. "Biji Hollanda" diyen Encu kendisine yöneltilen tepkilerin ardından bu kez de "kahrolsun faşizm" dedi. Encu'nun bu paylaşımına cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, "Bu zihniyetin temsil edildiği HDP-DEM partiyi kapatmamakta ısrar eden Anayasa Mahkemesi’nin Türkiye’ye yaşattığı kötülüğün izahı bile mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

DAHA ÖNCE DE BENZER PAYLAŞIM YAPTI

Avrupa Futbol Şampiyonasının grup aşamasında Türkiye'nin Portekiz'e 3-0 yenilmesinin ardından Ferhat Encu sosyal medya hesabından benzer bir paylaşım yapmıştı. "Biji Portikez" şeklinde bir paylaşım yapan Encu daha sonra da, "Ne kadar Türkçü, ırkçı, faşist varsa, ne kadar orta yolcu, yalakacı ve Kürt düşmanı varsa tiwitimin altında, üstünde havlamış. Küfür ve hakaret edenler kendi karakterlerini ortaya koymuşlar ve aynen hepsini iade ediyorum. Ben hainlik etmedim, hain değilim. Ben vatansız değilim. Benim vatanım sizin buralarda esameniz bile okunmazken binlerce yıl geçmişi, tarihi olan, medeniyete beşiklik etmiş Kürdistan’dır. Kürde imha ve inkarı dayatanlar bilsin ki benimle aynı düşüncede, hissiyatta olan milyonlarca Kürt var. Bijî Kurdistan" ifadelerini kullanmıştı.

Sonraki Haber