MHP'li Semih Yalçın'dan 50+1 açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan, Cumhurbaşkanlığı seçim sisteminde yer alan 50+1 kuralıyla ilgili çarpıcı bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 50+1 kuralının değişmesiyle ilgili yaptığı açıklama tartışılmaya devam ediyor.

MHP'Lİ YALÇIN'DAN 50+1 AÇIKLAMASI

TV100 canlı yayınında konuşan Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın sözlerini aktardı.

Buna göre Yalçın, “Eğer liderler anlaşırsa bu konuda bir düzenleme olursa tabi bizde yanlarında dururuz. Bu sayın cumhurbaşkanının önerisidir. İki lider uzlaşıya varıp bunu meclise getirirse biz de gereğini yaparız” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını yanıtladı. 'Geride kalan seçimler öncesinde bir yayın sırasında size “50+1 değişir mi?” diye sormuştum. Siz de değişmesinden yana olduğunuzu ifade etmiştiniz. Hala aynı fikirde misiniz?' sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "50+1 şartının değişmesi konusunda aynı fikirdeyim, isabetli olur. Çoğunluğu alan adayın seçilmesi usulüne geçilmesi halinde Cumhurbaşkanlığı seçimi de seri olur, uğraştırmaz ve yanlış yollara da sevk etmez." ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber