MHP’nin Aile Kurumu Çalıştayı Meclis gündemine taşınacak

MHP'nin iki gün süren "Aile Kurumu Çalıştayı" tamamlandı. Çalıştayda hazırlanan raporun MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye sunulmasının ardından Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

MHP tarafından, "aile kurumunun muhafaza edilmesi, güçlendirilmesi ve geleceğe hazırlanması" amacıyla ATO Congresium'da düzenlenen çalıştay, çalışmalarını tamamladı. Önceki gün başlayan çalıştayın ilk gününde aralarında akademisyen, siyasetçi, sivil toplum kuruluşları ve dernek temsilcileri, iş insanlarıyla alanında uzman kişilerin yer aldığı 142 katılımcı öncelikle aile kurumuna ilişkin genel durumu değerlendirmişti. Çalıştayın dünkü oturumlarında ise, "aile kurumunun korunması", "aile kurumunun geliştirilmesi" ve "aile kurumunun geleceğe hazırlanması"na ilişkin çözüm önerileri masaya yatırıldı.

'SORUNLARA ÇÖZÜM YOLU ARANIYOR'

İki gün süren çalıştayın sona ermesiyle birlikte hazırlanacak rapor, Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye sunulacak. Çözüm önerilerine ilişkin hususlar da daha sonra Meclis gündemine getirilecek. Çalıştaya katılan Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necati Demir, Bengütürk TV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Devletin temel çekirdeği ailedir. Aile ne kadar problemsiz yaşarsa devlet de o derece güçlü olur. Son yıllarda dünyadaki sanayileşme, kitle iletişim araçlarının fonksiyonu, göç gibi pek çok şey eski aile düzenini bozdu. Son yıllardaki gelişmelerle birlikte, ailelerin yapısı veya sorunlar belirlenip çözüm yolu arandığı için çok isabetli oldu bu çalıştay. İçeride 12 masa var. Türkiye'nin aile yapısını, eğer sorunlar varsa bunların nasıl düzeleceği konusu görüşülüyor. Sorunların nasıl çözüleceğiyle ilgili hazırlanacak rapor genel başkanımıza sunulacak. Ardından bu hususlar MHP vasıtasıyla Meclis gündemine getirilecek.

'YASAL DÜZENLEME GEREKİRSE ÇALIŞMA YAPACAĞIZ'

MHP MYK Üyesi Prof. Dr. Hasan Kalyoncu ise şu açıklamayı yaptı:

Çok güzel bir çalışma ortamı var. 12 ana başlıkta aile kurumunu tehdit eden riskler tespit edilip, aile kurumunu geleceğe güvenli şekilde taşımak için çalışmalar sürdürülüyor. Güzel bir rapor oluşturulacak geleceğe yönelik. Türk milletinin geleceğini teminat altına almak için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Yasal düzenlemelerden tutun diğer birçok alanlara yönelik öneriler olacak. Yasal düzenleme gerektiren alanlarda da biz bunların çalışmalarını yapacağız.
Sonraki Haber