Mide kanaması öldürür mü? Mide kanaması neden olur?

Mide kanaması ciddi bir sağlık sorunudur ve tedavi edilmezse hayati tehlike oluşturabilir.Uzmanlar midel kanamalarının, mide ve yemek borusunun bileşim yerinde yırtık olması gibi birçok sebep dolasıyla gelişebileceği ifade ediyor.Tüm detaylarıyla mide kanamasının nedenleri ve tedavisi haberimizde...

Vucütta her organ bir denge içerisindedir, midedeki koruyucu faktörler azalıp  midede yer alan asit miktarı artarsa mide kanaması, yaşanabilir.Kusma, gaita renginde siyahlaşma, baş dönmesi,halsizlik, el- ayak uyuşması şeklinde belirtilerle ortaya çıkabilir. Bu belirtiler başka rahatsızlarla da ortaya çıkabileceğinden, mide kanamasının farkedilememesi de olası bir durumdur.Mide kanaması acil bir tıbbi durumdur ve hemen tedavi edilmesi gerekir. Teşhis ve tedavinin türü kanamanın nedenine bağlı olarak değişebilir. uzmanlar endoskopi gibi görüntüleme testleri kullanarak kanamanın kaynağını tespit edebilmektedir.Ağrı kesici ve kan sulandırıcı ilaçların fazla kullanımı, yoğun alkol alımı, yemek borusundaki, midede ya da ince bağırsağın üst kısmındaki kanseri dokular mide kanamasına sebep olabilen etkenler arasında yer almaktadır.

''MİDE KANAMASININ NEDENİ MİDEDE BULUNAN İÇ ÖRTÜ HARABİYETİDİR''

Gastroenteroloji ve Hepotoloji Uzmanı Prof.Dr. Kadir Demir mide kanamasının nedenlerini şöyle açıklıyor;  Mide kanamasının nedeni midede olan bir iç örtü harabiyetidir. Eğer romatizmal bir ilaç aldıysanız, aspirin aldıysanız, bunun yarattığı etkiyle birlikte ya da mide asitini arttıran mide asidinden örtüyü koruyan mukus tabakasının tahribatıyla ortaya çıkabilir. Mide ülserine neden olan helikobakter pilori gastiriti de  mukoza da bu tip bir bozulmaya ve yaraların oluşmasına sebebiyet verebileceğinden mide kanamasının nedenleri arasında yer almaktadır. Mide kanamalarında en önemli nedenlerden birisi de mide kanseridir. 

MİDE KANAMASININ TEDAVİSİ NEDİR?

Mide kanamasının tedavi yöntemlerine ilişkin olarak Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Yusuf Akcan; Günümüzde endoskopi yöntemiyle büyük oranda kanamaların durdurulabildiğini,skleroterapi ile küçük ince iğneler kullanılarak kanama bölgelerinin etrafında ve yüzeyinde kanamalar durdurulabilmektedir.Bant ligasyonu da kullanılabilir. Küçük  yüzeyselsel kanamalarda ise argon plazma koagülasyonu yöntemi kullanılabilir dedi.

Sonraki Haber