Mide yanması neden olur? Mide yanmasına ne iyi gelir?

Mide yanması, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığın temel nedenlerinden biri, mide asidinin normalde mide içinde kalması gereken yerden yemek borusuna taşınmasıdır. mide yanması neden olur? Tüm detaylarıyla haberimizde

Mide yanmasının sebeplerine ilişkin doktor görüşlerine bakıldığında başlıca nedenlerinden birinin Gastroözofageal Reflü Hastalığı (GERD) olarak adlandırılan durum olduğunu ifade etmektedir. GERD, mide içeriğinin düzensiz aralıklarla yemek borusuna geri kaçtığı bir hastalıktır. Bu kaçış, yemek borusunun iç yüzeyini tahriş edebilir ve bu da mide yanması olarak kendini gösterebilir. GERD, yemek borusunun alt kısmındaki kasların zayıf olduğu durumlarda daha sık görülür. Ayrıca Beslenme alışkanlıklarının da mide yanmasına neden olabildiği çeşitli kaynaklarda geçmektedir. Özellikle yağlı, baharatlı yiyecekler, asit içeren gıdalar turunçgiller veya domates gibi ya da kafein ve alkollü içecekler tüketildiğinde mide yanması riski artabilir.

MİDE YANMASI NEDEN OLUR?

Mide yanmasının sebeplerine ilişkin yapılan çalışmalar göstermektedir ki;Aşırı yemek yemek veya yatmadan hemen önce büyük öğünler tüketmek de mide yanmasını tetikleyebilir. Sigara içmek mide kapakçığı kaslarını zayıflatabilir ve asidin yemek borusuna kaçma olasılığını artırabilir. Prof.Dr. Orhan Tarçın mide yanmasının, reflü hastalığı, yemek borusunun alt kapak açıklığı, kapak açıklığıyla birlikte seyreden fıtık, mide kapağında yapısal bozukluk olmamasına karşın açılıp kapanma problemleri sebebiyle de yaşanabileceğini dile getiriyor.

MİDE YANMASI NASIL GEÇER?

Prof. Dr.İbrahim Saraçoğlu'nun ifade ettiğine göre mide yanmasının şifası aynısafa bitkisinin çayında yer alıyor. 1 tutam aynısafa bitkisini, bir bardak su da 6-7 dakika kaynattıktan sonra süzerek, sabah akşam aç karnına tüketmeniz doğal yollarla mide yanmanız geçirecektir.Bunun dışında muz tüketmeyi de deneyebilirsiniz muzun içerdiği doğal antaasitler mide asidine karşı tampon görevi görür.

Sonraki Haber