Migros çalışanlarının eylemi sürüyor

Migros'un Esenyurt deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçinin eylemi devam ediyor.

Migros'un Esenyurt deposunda çalışan Depo, Liman, Tersane ve Deniz İşçileri Sendikası (DGD-SEN) üyesi 257 işçi, saat başı 4 TL zam istedikleri için iş bırakma eylemi yaptı. Bunun üzerine Migros depo müdürü yapılan zammın piyasa şartlarının üstünde olduğunu, zaten ciddi oranda bir zam yaptıklarını, işçilerin iş bırakma eyleminin hukuksuz olduğunu söyledi. İşçiler yapıldığı söylenen zamları almadıklarını, taleplerinin yerine getirilmemesi halinde işlerinin başına dönmeyeceklerini ifade ettiler. İşçilerin talepleri şu şekilde:

  • Saatlik ücrete 4 TL zam
  • Primlerin yasal güvenceye alınması
  • İşçi sağlığı ve güvenliği için önlemler alınması
  • İşten çıkarılan 257 işçi işe geri alınsın

Migros firması sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, çalışanlara prim dahil yüzde 54 oranında zam yaptığını bahsi geçen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda gelir artışının yüzde 80'e çıkacağını bununda ekonomik açıdan bir rasyonalitesi olmadığını söyledi. Yapılan eylemlerin Batı Marmara bölgesinde sevkiyatı kesintiye uğrattığını söyleyen Migros firması açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Toplumun temel gıda ve ihtiyaç malzemeleri talebini kesintisiz sevkiyatla karşılama gibi önemli bir tolumsal görev üstlenen dağıtım merkezlerimiz içinden, Avrupa Dağıtım Merkezinde görev yapan bazı çalışanlar, yanıltıcı beyanlar ve yönlendirmeler ile Batı Marmara bölgesinde tedarik zincirini maalesef kesintiye uğratmışlardır. İlgili dağıtım merkezi işvereni Us Grup tarafından çalışanlara prim dahil ortalama yüzde 54'lük bir gelir artış yapılmıştır. Şubat ayının ilk haftası da zamlı gelir ödemeleri hesaplarına yatırılmıştır. Şeffafça bilinmesini isteriz ki, Us Ggrup tarafından halihazırda ortalama saatlik ücreti 6,6 TL prim dahil saatlik gelir de 9,7 TL artmıştır. Bahsi geçen saatlik ilave 4 TL eklenmesi durumunda prim dahil gelir artışı yüzde 80'e denk gelmektedir ki, bunun da ekonomik rasyonalitesi maalesef bulunmamaktadır."

Açıklamanın devamında Migros tarafından maksimum çaba sarf edilip tüm ekonomik koşulların zorlanarak azami zam ile gelir artışı yapıldığı söylendi. İşçiler Migros Esenyurt deposunun önünde eylemlerini sürdürüyor.

Sonraki Haber