Milföy tostu nasıl yapılır? İşte çok sevilen milföy tost tarifi...

Milföy hamuru, genellikle çıtır ve lezzetli bir dokuya sahiptir. Kendi başına hafif tuzlu bir tadı vardır, ancak çeşitli iç malzemelerle doldurularak daha zengin bir lezzet elde edebilir. Peki milföy tostu nasıl yapılır? İşte tarifi!

Milföy hamuru, hamur işlerinde, böreklerde, tatlılar ve tuzlu atıştırmalıklarda yaygın olarak kullanılır. Lezzeti kişiselleştirmek için iç malzemelerle oynayabilirsiniz. Milföy tostları, peynir, sosis, sebzeler, mantar veya diğer tercih ettiğiniz malzemelerle doldurarak harika bir lezzet elde edebilirsiniz. Eğer milföy hamurunu seviyorsanız, milföy tostları lezzetli bir tercih olabilir. Peki milföy tostu nasıl yapılır? İşte tarifi!

MİLFÖY TOSTU NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • Milföy hamuru (dondurulmuş veya taze)
  • Dilediğiniz iç malzemesi (örneğin, peynir dilimleri, hindi füme, salam, mantar, sebzeler, sosis, vb.)
  • Yumurta sarısı (isteğe bağlı)
  • Susam veya çörek otu (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Milföy hamurunuzu buzdolabından çıkarın ve oda sıcaklığında yaklaşık 10-15 dakika kadar bekletin. Milföy hamurunu açmak için donmuşsa, önce bu işlemi yapmalısınız.
  2. Fırını önceden 200 derecede ısıtın.
  3. Milföy hamurunu tezgaha hafifçe un serpin ve merdane yardımıyla ince bir şekilde açın. Milföy hamurunu dilimlemek için bir bıçak kullanabilirsiniz. Dilimleri istediğiniz boyutta kesin.
  4. Hazırladığınız milföy dilimlerinin yarısına iç malzemelerinizi ekleyin. Örneğin, peynir, hindi füme, ve sebzeleri kullanabilirsiniz.
  5. İç malzemeleri ekledikten sonra milföy hamurunu kapatın, böylece iç malzemelerin ortasında olacak ve milföy hamurunun kenarlarına yapıştırın.
  6. Milföy tostlarını yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek parlak bir görünüm elde etmek isterseniz, yumurta sarısını bir fırça yardımıyla sürün. Ayrıca susam veya çörek otu serpebilirsiniz.
  7. Hazırladığınız milföy tostları önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika veya hamurun altı ve üstü iyice kızarıncaya kadar pişirin. Fırın süresi, milföy hamurunun kalınlığına bağlı olarak değişebilir.
  8. Milföy tostları fırından çıktıktan sonra birkaç dakika kadar soğumalarını bekleyin. Ardından sıcak servis yapabilirsiniz.

Sonraki Haber