‘Milli Eğitim’i yabancılara teslim edecekmiş!

Kılıçdaroğlu, eğitim konulu videosunda MEB siyasetten uzak “bağımsız” bir yapıya dönüştüreceğini, yabancı eğitimcilerin de burada görev alacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun vaadi Türkiye'nin Avrupa Birliğine Katılım Sürecine İlişkin İlerleme Raporu’nda da yer alıyordu.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yayınladığı yeni videoda eğitim başlığında vaatlerini anlattı. Kılıçdaroğlu, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)’nı siyasetten uzak bağımsız bir yapıya dönüştüreceğini söyledi. Videoda, "Eğitimde yapacağım en büyük devrim MEB'i Merkez Bankası gibi bağımsız bir yapıya dönüştürerek siyasetin asla girmeyeceği bir kurum haline getirmektir." diyen Kılıçdaroğlu, “eğitimin yıldız uzmanları” diyerek hem Türkiye'den hem dünyadan eğitimcilerin bu yapıda görev alacağını da belirtti.

AB RAPORUNDA DA YAZIYOR

Kılıçdaroğlu'nun bu vaadi 2002 Yılı Türkiye'nin Avrupa Birliğine Katılım Sürecine İlişkin İlerleme Raporu'nda da yer alıyor. Raporun ilgili bölümünde “Milli Eğitim Bakanlığının kurumsal kapasitesinin artırılması, eğitim sisteminin merkezi olmayan bir yapıya kavuşturulması” ifadesine yer veriliyor.

ÖĞRETMENLER TEPKİLİ

Eğitimciler, “bağımsız MEB” çıkışını “Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmek” olarak değerlendirdi. “Atatürk'ün öğretmenleri bunu asla kabul etmiyor.” diyen eğitimciler adına Aydınlık'a açıklamalarda bulunan Hepimizin Sendikası Sözcüsü Ayla Erdem, şunları söyledi: “Merkez Bankası gibi bir özerklikten söz ediyor. Yani MEB de özel bir yapıya kavuşturulacak diyor. Bu eğitimi emperyalizme teslim etmektir. Eğitim siyaset olmadan olmaz. Eğitim milli olmadan olmaz. Ulus devletlerin eğitim programları millidir. Her devlet eğitim ile milli kimliği, benliği, birliği ve ulusal kimliğini aşılar.

'MİLLİ KİMLİK KAZANMANIN YOLU ATATÜRK DEVRİMLERİ'

“Eğer eğitim milli olursa, o devletin ve milletin ihtiyaçlarına cevap verebilir. Eğitim devlet tarafından halk için, millet için yapılmalıdır. Amaç milli birliği, milli kültürü, milli kimliği kazandırmaktır. Bizim de zaten en önemli sorunumuz bu, milli kimlik. Milli kimliği kazanmanın tek yolu da Atatürk devrimleri.

'EĞİTİM SİSTEMİNİ KÜRE-SELCİLERİN KUCAĞINA OTURTUYOR

“Kılıçdaroğlu'nun siyaset üstü dediği şey Atatürk devrimlerinden vazgeçmek! Ekonomi için nasıl Kemal Dervişler, Babacanlar getirdilerse Amerikalardan, eğitimi de dışarıdan getirdikleri küreselcilerin kucağına oturtmak istiyorlar. Kılıçdaroğlu bazı isimlerin olduğunu söylüyor açıklasın o isimleri...

SERMAYEYE AÇIK DESTEK

“Yerel yönetimlere özerklik vereceğim diyen bir anlayış eğitimi de milli olmaktan çıkarır. Bu süreç 'ana dilde eğitim'e de kapı aralar. Kılıçdaroğlu diyor ki; rekabet edilecek. Burada halka yönelik bir eğitim yok. Küresel sermayeye açık destek var. Özel okullarla, devlet okulları yarışacak diyor. Böyle bir yarış mümkün değil. İçinde bulunduğumuz koşullar ancak köklü değişikliklerle aşılabilir. Bunun için de milli birlik gerekli. Başarı için en önemli kriter eğitim birliğinin olmasıdır.

ATATÜRK'TEN VAZGEÇMEKTİR

“Tevhîd-i Tedrîsât Kanunu'ndan milli eğitim olmadan bahsedemeyiz. Hepimizin Sendikası Grubu olarak asla Kılıçdaroğlu'nun sözlerini kabul etmiyoruz. Eğitimin milli olmaması, milli birliğimizden vazgeçmemiz demektir. Türkiye Cumhuriyeti'nden vazgeçmektir. Atatürk'ten vazgeçin demektir. Kılıçdaroğlu tamamıyla Avrupa Birliği'ne, Batı'ya, emperyalizme selam duruyor. Cumhuriyet'in öğretmenleri, Atatürk'ün öğretmenleri bunu asla kabul etmiyor.”

Sonraki Haber