Milli şair için anma töreni

Pamukkale Belediyesi 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinliği düzenledi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu’nda “Şairini Aşan Metin İstiklal Marşı” adıyla düzenlenen panele Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ev sahipliği yaparken, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut ve ilçedeki liselerde öğrenim gören öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

O RUHU HİÇ UNUTMAYACAĞIZ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki yaptı. İstiklal Marşı’nın kabulünün 101. yıl dönümünde bu etkinliği düzenlediklerini belirten Örki, “Mehmet Akif Ersoy yıllar sonra bir açıklamasında bağımsızlığa ve istiklale duyduğumuz o ruhla yazdık diyor, seneler sonra ve ekliyor: ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırtmasın’. Bu gibi programlarla da verilmeye çalışılan mesaj budur. Biz Türk gençliğini aydın bir şekilde yetiştirmek ve atamızın bize göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için elimizden gelen bütün gayreti göstermek zorundayız. Bulduğumuz her fırsatta akdimizi, yeminizi tekrarlamalıyız. O yüzden sizlerden beklentimiz hem bu anımıza hem de geleceğimize sahip çıkalım.
Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut da yaptığı konuşmada, “İstiklal Marşı, birçok imkânsızlıklar içerisinde bulunan milletimize 101 yıl önce ışık olmuştur. Hiçbir şey Kurtuluş Savaşımızın verilmesine engel olamadı. O günü, nereden nereye geldiğimizi bu gibi milli hatırlatma günlerinde hep akılda tutmak lazım. Hedefimiz olan seviyeye çıkmak için hep birlikte her gün daha çok çalışacağız” dedi.

İSTİKLAL MARŞI MİLLİ MUTABAKAT METNİDİR

Konuşmaların ardından Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Solmaz’ın yönetiminde “Şairini Aşan Metin ‘İstiklal Marşı’ Paneli” gerçekleşti. Panelde PAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nden Araştırma Görevlisi Kevser Sönmez Sevinç, “İstiklal Marşı’nın 10 kıta yorumlanması”, Araştırma Görevlisi Orhan Baldane, “İstiklal Marşı’nın yazılışı ve kabul edilmesi süreci” ve Doç. Dr. Dilek Çetintaş ise “İstiklal Marşı’nın millet için önemi” konularında konuştu. Çetintaş, “İstiklal Marşı İsmet Özel’in deyimiyle Türk Milletinin milli mutabakat metnidir” dedi.
Panelin ardından İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’la ilgili fotoğraf sergisi açıldı.

Sonraki Haber