Suriye'nin kuzeyine nokta operasyon: 2 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde 2 terörist etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerinde tespit ettiği 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Aziz vatanımız için terör ve teröristle mücadeleye tüm gücümüzle devam ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'nın geçen günlerde düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin son veriler paylaşıldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk Son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk'ün açıklamalarının devamı ise şöyle:

Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile,

◾️ Son bir haftada 42,

◾️ 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 1.113’ü Irak’ın, 1.036’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 2.149 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri kapsamında; çok sayıda silah ve mühimmat ile muhtelif yaşam, sıhhiye malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Bu vesileyle, 9 Ekim’de şehit olan kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’a bir kez daha Allah’tan rahmet diliyoruz.

Sonraki Haber