Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör ve teröristle mücadeleye tüm gücüyle devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Suriye'nin kuzeyinde 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Bakanlıkltan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Gücünü asil milletimizden alan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörist temizliğine ara vermeden devam ediyor. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlediği 4 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hâle getirdi. Bölgede tek bir terörist kalmayıncaya kadar operasyonlarımız kararlılıkla sürecek!"

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)'nın geçen günlerde düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında terörle mücadeleye ilişkin son veriler paylaşıldı.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk Son bir haftada 42 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Aktürk'ün açıklamalarının devamı ise şöyle:

Kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla uyguladığımız terörü kaynağında yok etme stratejisi ile,

◾️ Son bir haftada 42,

◾️ 1 Ocak’tan bugüne kadar ise 1.113’ü Irak’ın, 1.036’sı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere 2.149 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Irak’ın kuzeyindeki Pençe-Kilit ve Pençe-Yıldırım operasyon bölgelerinde gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri kapsamında; çok sayıda silah ve mühimmat ile muhtelif yaşam, sıhhiye malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Sonraki Haber