Milli takımdan müthiş galibiyet! Adım Adım Almanya'ya

A Milli Futbol Takımı, UEFA 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu 6. maçında Hırvatistan ile karşılaştı. Üst üste alınan kötü sonuçların ardından Kuntz ile yolları ayıran Milli takımımız Montella önderliğinde ilk maçını kazandı.

Milli takımımız Euro 2024 Elemeleri'nde Hırvatistan ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmaya baskılı başlayan milliler üst üste ataklarla rakip kalede pozisyon üretmeye başladı. Millilerin aradığı gol 30. dakikada geldi. Salih Özcan'ın uzun pasına hareketlenen Barış Alper, Livakovic'i önde görüp aşırtmayı yolladı ve top ağlara gitti. İlerleyen bölümlerde de iyi oyununu sürdüren millilerimiz ilk devreyi 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda da iyi oyununu sürdüren Türkiye mücadeleden galibiyetle ayrıldı ve Almanya'da düzenlenecek olan Avrupa Şampiyonarı için büyük avantaj sağladı.

Bu galibiyetle puanını 13'e yükselten milli takımımız maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. 

SAMET AKAYDIN İLK RESMİ MİLLİ MAÇINDA

Ay-yıldızlı ekipte, Samet Akaydın ilk resmi milli maçına Hırvatistan karşısında çıktı. Samet, A Milli formasını yalnızca 19 Kasım 2022'de Gaziantep'te Çekya ile oynanan özel maçta giymişti. Samet'in 90 dakika sahada kaldığı karşılaşmayı Türkiye 2-1 kazanmıştı.

CENK ÖZKACAR YİNE SOL BEKTE

A Milli Takım Teknik Direktörü Montella, Valencia'da forma giyen Cenk Özkacar'a sol bekte görev verdi Cenk, Eskişehir'de Ermenistan ile oynanan ve 1-1 sona eren karşılaşmada da sol bekte görev almıştı. Cenk Özkacar'ın sol bekte yer aldığı ay-yıldızlı ekipte sağ bekte ise Ferdi Kadıoğlu forma giydi.

Sonraki Haber