Milyonda bir gerçekleşen olay! Çift rahimli kadın ikiz doğum yaptı

Çin'de nadir görülen bir şekilde çift rahime sahip bir kadın, her rahimden birer tane olmak üzere ikiz doğurdu. Çinli annenin durumu "olağanüstü" olarak tanımlanırken, çift rahimden ikiz çocuk dünyaya getirmesi ise "milyonda bir gerçekleşen olay" olarak gündeme oturdu.

Çin'de ender görülen bir şekilde çift rahime sahip bir kadın, geçen ay Çin'in kuzeybatısındaki bir hastanede her rahimden birer tane olmak üzere ikiz doğum yaptı.

MİLYONDA BİR GERÇEKLEŞEN OLAY

ÇİFT RAHİMLİ KADIN İKİZ DOĞURDU

Çin'in kuzeybatısında yaşayan bir kadın, iki farklı rahimden ikiz doğurarak tıp dünyasını şaşkınlığa uğrattı. Shaanxi eyaletindeki Xi'an Halk Hastanesi, annenin sezaryenle bir erkek ve bir kız çocuğu dünyaya getirdiğini ve bunun "milyonda bir" görülen bir olay olduğunu açıkladı. İkizlerden biri erkek ve biri kız çocuğu olarak dünyaya geldi. Erkek çocuk 3,3 kg ağırlığında doğarken, kız çocuk ise 2,4 kg ağırlığında doğdu.

'OLAĞANÜSTÜ' OLARAK TANIMLANIYOR

CNN News'in haberine göre, Çinli anneye, dünya genelinde kadınların yalnızca yüzde 0,3'ünü etkileyen nadir bir durum olan "uterus didelphys" teşhisi konuldu. Bu durum, her biri kendi yumurtalık ve yumurta kanallarına sahip, tamamen oluşmuş iki rahmin varlığına neden oluyor. İki rahmi olan annenin vakasını, doğal yollarla gebe kaldığı ve ayrı rahimlerinin her birinden bir erkek ve bir kız çocuğu dünyaya getirdiği için "olağanüstü" olarak tanımlanıyor.

Annenin hikayesi Çin sosyal medyasını büyüledi ve son günlerde 50 milyondan fazla görüntülenerek trend haline geldi.

Sonraki Haber