Milyonların gözü Ocak ayında! Asgari ücret ne kadar olacak? İşte rakamlar

Milyonlarca çalışanın gözü Ocak ayında yapılması beklenen asgari ücret zammında. Peki Ocak ayında asgari ücretle ilgili olası rakamlar neler? SGK Uzmanı Özgür Kaya CNN TÜRK Muhabiri Merve Tokaz'ın sorularını yanıtladı.

Milyonların gözü 2023 yılının sonunda yapılması beklenen asgari ücret zammında. Asgari ücrete 2024'ün ilk ayında zam yapılması beklenirken, olası rakamlar da merak ediliyor.

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK

CNN TÜRK muhabiri Merve Tokaz'ın sorularını yanıtlayan SGK Uzmanı Özgür Kaya, 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak sorusuna yanıt verdi. Son üç aydaki enflasyon rakamlarının yüzde 25'e geldiğini belirten Kaya, asgari ücretin 15 bin TL'nin altında olmayacağını söyledi.

SON 3 AYDAKİ ENFLASYON YÜZDE 25

2023 yılının ikinci altı aylık enflasyon rakamlarına baktığımızda şu an 3 aylık enflasyon oranı yaklaşık olarak yüzde 25 seviyesinde. Temmuz, ağustos ve bugünü de ilave ettiğimizde yüzde 25'e ulaşmış olduk. Bunun üzerine ne gelecek bundan sonra ekim, kasım ve aralık aylarındaki enflasyon rakamı gelecek, Merkez Bankası’nın tahminine baktığımızda bu oran yüzde 68 seviyesinde.

ASGARİ ÜCRET 15 BİN ALTINDA OLMAZ

Yüzde 35'i biz baz alacağız yüzde 35’lik rakam asgari ücret artışına bu şekilde yansıyacak. Yaklaşık olarak 15 bin küsüratı var bunun. Yani 1 Ocakt’an itibaren asgari ücretin 15 bin liranın altında olma ihtimali yok. Bu ne anlama geliyor? 3.500 gibi bir zam oranı anlamına geliyor. Tabi buna göre asgari ücretin işverene maliyeti 20 bin liranın üzerine çıkmış olacak”

Sonraki Haber