Misafirleriniz bütün gün uğraştığınızı düşünecek! Tek hamurdan 4 farklı kurabiye tarifi…
Sıcak bir bardak çayın en iyi arkadaşıdır ağızda kıyır kıyır dağılan kurabiyeler... Peki, kurabiye keyfinize keyif katacak pratik bir tarif öğrenmeye ne dersiniz? Cevabınız "Evet." ise mutfak önlüğünüzü takıp başlamaya hazır olun. İşte dakikalar içinde 4 çeşit kurabiye çıkarttıracak o tarif...
İster gün sofralarında ister ara öğünlerde, kurabiyelerin kokusuyla kimi zaman çocukluk yıllarınızı anımsayabilirsiniz. Fırından tüm eve yayılan kurabiye kokusu, henüz onları tatmadan nasıl bir lezzetin sizi beklediğinin habercisidir âdeta! Siz de çat kapı misafirleriniz olduğunda ya da zaman sorunu yaşarken canınız kurabiye çektiğinde az malzemeyle harika ve çeşitli kurabiyeler yapabilirsiniz. İşte püf noktalarına dikkat ederek yoğuracağınız tek hamur ile yapabilecekleriniz!
TEK HAMURDAN 4 FARKLI ÇEŞİT KURABİYE TARİFİ
İlk olarak kurabiye hamurunu yoğurun
Hazırlayacağınız kurabiye hamurunu buzlukta da saklayabilirsiniz. Bu sayede ansızın kurabiye yapmaya karar verdiğinizde elinizin altındaki hamuru kullanarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Şimdi gelelim kurabiye hamuru için gerekli malzemelere:
- 250 gr oda sıcaklığında margarin ya da tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 5 su bardağı un
Un dışındaki tüm malzemeleri geniş bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak kıvamlı bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakabilirsiniz.
Hamuru dört eşit parçaya ayırın
Dörde böldüğünüz hamurların her biri farklı bir kurabiyenin hamuru olmaya hazır! Damak zevkiniz doğrultusunda hamurlara ekleyebileceğiniz malzemelerle çeşit çeşit kurabiyeler elde edebilirsiniz. Bu aşamada hamurunuza kakao, tarçın, zencefil veya ince doğranmış kuru meyveler ekleyebilirsiniz.
Çikolatasız olmaz diyenler için
Çikolatanın enfes kokusunu kurabiyeyle buluşturmak için hamur parçalarından birine damla çikolata ekleyerek yoğurun. Dilerseniz iri kıyılmış ceviz veya fındıkları da bu aşamada hamurunuza ekleyebilirsiniz.
Hamurunuzu dinlendirin
Farklı malzemeler ekleyerek çeşitlendirdiğiniz hamurların her birini ince uzun bir rulo olacak şekilde yuvarlayın. Streç filme sardığınız hamur rulolarını buzluğa kaldırın. Dilediğiniz zaman çıkarıp pişirmek üzere buzlukta saklayabileceğiniz bu hamurlardan hemen kurabiye yapmak isterseniz harcınızı 15 dakika dinlendirmeniz yeterli. Dolaptan çıkardığınız hamurları yaklaşık bir parmak kalınlığında dilimleyerek fırın tepsisine yerleştirin.
Önceden ısıtılmış fırında pişirin
Kurabiyelerinizin daha iyi pişmesi için fırını önceden ısıtın. Fırına yerleştirdiğiniz kurabiyelerin pişme süresi fırınınızın özelliklerine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle kontrol ederek kurabiyelerin altı hafif kızarana kadar pişirin. İşte hem kokusu hem tadıyla çok seveceğiniz kurabiyeleriniz hazır. Afiyet olsun!