Mısır, ABD ve İspanya, Akdeniz'de ortak deniz tatbikatı düzenledi

Mısır ordusu Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Mısır, ABD ve İspanyol donanmalarının Mısır'ın Akdeniz'deki Kuzey Filosu menzili içinde ortak bir deniz tatbikatı düzenlediğini söyledi.

Mısır askeri sözcüsü Gharib Abdel-Hafez yaptığı açıklamada, ABD ve İspanyol deniz kuvvetlerinin gemilerinin Mısır'ın İskenderiye Deniz Üssü ziyaretlerinin ardından ortak tatbikatlara katıldığını söyledi.

Birkaç gün süren tatbikat, Mısır'ın çok görevli Gowind sınıfı korvet ENS El Fateh, ABD füze destroyeri USS Forrest Sherman ve İspanyol fırkateyn ESPS Almirante Juan De Borbon tarafından gerçekleştirildi.

Açıklamaya göre tatbikatlar, diğer deniz muharebe faaliyetlerinin yanı sıra, "deniz güvenliğini sağlama ve ortak çıkar alanlarında küresel ticareti ve uluslararası seyrüsefer özgürlüğünü etkileyebilecek tehditlere karşı koyma görevleriyle görevli ortak bir görev gücü içinde homojen çalışma konusunda eğitim" içeriyordu.

Mısır'ın, Mısır Silahlı Kuvvetleri ile diğer ülkelerdeki muadilleri arasındaki işbirliğini geliştirmek için "deniz güvenliği ve istikrarını desteklemeye katkıda bulunan" bu tür tatbikatlar düzenlediğini de sözlerine ekledi.

Sonraki Haber