Mısırdaki verim Diyarbakırlı üreticiyi sevindirdi

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden Diyarbakır'da bu yıl mısır rekoltesinin 253 bin ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

Ekim zamanında bölgenin yeterince yağış alması ve sulama sürecinde sorun yaşanmaması, Diyarbakır'ın tarım deseni içinde önemli bir yere sahip olan mısırın üretimine olumlu yansıdı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bu yıl Diyarbakır'da 177 bin 636 dekarda ekimi yapılan mısırda yaklaşık 253 bin ton ürün elde edilmesi öngörülüyor. Üreticiler de verimden memnun.

Merkez Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Süleyman İskenderoğlu, ilçelerinde mısır hasadının tamamlanmak üzere olduğunu söyledi. Son 3 yılda kaliteli tohumların kullanılması, sulama tekniklerinin gelişmesi ve çiftçilerin aldıkları eğitimler sayesinde mısır veriminin arttığını dile getiren İskenderoğlu, ilçelerinde 2006'da dekar başına 900-1000 kilogram mısır alırken son yıllarda bu miktarın ortalama 1500 kilograma çıktığını belirtti. Geçen yıl kuraklık nedeniyle verim kaybı yaşandığını ifade eden İskenderoğlu, bu yıl ekim döneminin yağışlı geçtiğini ve verimin arttığını söyledi.

‘BU YIL VERİMDEN MEMNUNUZ’

Çiftçi Hasan Alp de geçen yıl tarlasının 100 dekarında mısır yetiştirdiğini ve dekara 1000 kilogram ürün aldığını söyledi. Bu yıl 300 dekarda mısır ektiğini dile getiren Alp, "Dekara 1400 kilogram verim alıyoruz. Geçen yıl pek memnun değildik fakat bu yıl verimden memnunuz. Çok şükür aldığımız verim bizi rahatlattı." dedi.

BİÇER DÖVERCİNİN DE YÜZÜMÜZ GÜLÜYOR

Biçerdöver operatörü Hasan Değer de her yıl mayıs ayının sonlarına doğru biçim sezonuna Mardin'de hububatla başladıklarını daha sonra Diyarbakır'a gittiklerini ifade etti. Mısırın bu yıl verimli olduğunu belirten Değer, "Çiftçinin yüzü gülüyor, bizim de yüzümüz gülüyor." diye konuştu.

Sonraki Haber