Mısırlı kadınlar ilk ruju nasıl yaptı? İşte ilk rujun tarihi...

Kadınlar için en önemli makyaj malzemelerinden biri rujdur. Çünkü kadınlar ruj kullanmayı, dudaklarını renklendirmeyi çok sever. Peki hiç ruj nasıl bulundu diye aklınıza geldi mi? Mısırlı kadınlar ilk ruju nasıl yaptı? İşte ilk rujun tarihi...

Mısırlı kadınlar, binlerce yıl öncesinde dudak makyajı yapmak için elbette doğal malzemeler kullanmışlardı. Bu durum ise tarihsel olarak dudakların ve yüzün vurgulanmasında çok etkin bir rol oynamıştır. Çünkü kadınlar geçmişten bu yana hala dudaklarını renklendirmeyi çok seviyor. Kadınların en sevdiği ve önem verdiği makyaj malzemelerinden biri rujdur. Mısırlı kadınlar ise o dönemlerde uyguladıkları güzellik tüyolarıyla bu döneme ışık tutmuşlardır. Abartılı ve boyalı göz makyajları, dudak makyajları, saçlar vs. hep bu durumun bir göstergesidir. Sadece makyaj değil cilt bakımına da önem vermişlerdir. Mısırlı kadınlar yaptıkları bu makyajlarla hem kendi güzelliklerini vurgulamak istemişlerdir hem de törenlere damga vurarak önemli bir rol oynamak istemişlerdir. Antik Mısır döneminden bu yana makyaj ve güzellik ürünleri oldukça gelişmiş ve çeşitlenmiştir. Peki Mısırlı kadınlar ilk ruju nasıl yaptı? İşte ilk rujun tarihi...

MISIRLI KADINLAR İLK RUJU NASIL YAPTI?

KIRMIZI OKSİT

  • Eski Mısırlı kadınlar dudaklarında kırmızı rengi elde etmek için kırmızı oksit tozu kullanmışlardır. Dudaklarını bu madde ile kırmızıyı boyayan kadınlar, dudaklarını daha da vurgulayarak güzelliklerini ön plana çıkartmak istemişlerdir.

KARBON SİYAHI

  • Siyah veya koyu renkli dudaklar da Antik Mısırlı kadınlar arasında oldukça tercih ediliyordu. Karbon siyahı veya bitkilerden elde edilen siyah boyalar bu amaçla kullanılmıştır.

BİTKİSEL İÇERİKLER

  • Bitkisel yağlar ve mumlar da dudak makyajında sıklıkla kullanılırmış. Bu sayede dudaklar daha parlak görünerek daha dikkat çekici bir etki yaratırmış. Antik Mısırlı kadınlar arasında popüler olan bir yöntemmiş.

DOĞAL MALZEMELER

  • Antik Mısırlı kadınlar dudak makyajında doğal ve farklı malzemeleri de denemiştir. Örnek vermek gerekirse üzüm suyu, elma sirkesi vb. başka ürünleri de dudaklarına parlaklık vermek için kullanmışlardır. Bu ürünler dudaklara hem renk hem de parlaklık vermiş.
Sonraki Haber