Moskova'dan İsrail ve Hamas arasında kabul edilen esir takası hakkında açıklama

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova TASS'a yaptığı açıklamada Moskova'nın İsrail ile Filistinli direniş hareketi Hamas arasında dört günlük insani yardım arası konusunda varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İsrail ile Hamas arasında yapılan esir takası ve ateşkes anlaşmasının yankıları dünyada karşılık buldu.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Rusya resmi haber ajansı TASS'a açıklamalarda bulundu. Zaharova, Moskova'nın İsrail ile Filistinli direniş hareketi Hamas arasında dört günlük insani yardım arası konusunda varılan anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını söyledi.

"Moskova, İsrail ile Hamas arasında varılan dört günlük ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşılıyor; Rusya'nın çatışmaların tırmanmasından bu yana bu yönde çağrıda bulunmuştu" diyen Dışişleri Sözcüsü, özellikle Katar'ın gerilimi azaltmaya yönelik küresel çağrıyı hayata geçirme çabalarından övgüyle söz etti.

Daha önce Katar Dışişleri Bakanlığı İsrail ve Hamas'ın dört günlük bir ateşkes üzerinde anlaştıklarını doğrulamıştı. Katar'ın diplomatik ajansı, yürürlük tarihinin önümüzdeki 24 saat içinde açıklanacağını söyledi.

Sonraki Haber