MOSSAD Başkanı Cohen Uganda'dan çıktı

Bir süredir ortalıkta görünmeyen MOSSAD Başkanı Yossi Cohen, Uganda'dan çıktı.

Milli Gazete'den Gökçen Göksal'ın haberinde, Yossi Cohen'in fotoğrafı paylaşıldı. Haber şöyle:

İsrail’de yayımlanan Makor Rishon Gazetesi'nde Pazit Rabin adlı bir gazeteci MİT Başkanı Hakan Fidan’la ilgili bir yazı yayınlayarak Hakan Fidan’ı açıkça hedefe koymuştu.

Benyamin Netanyahu’ya yakınlığıyla bilinen gazetede yayınlanan yazıda Hakan Fidan ile Irak’ta ABD operasyonuyla öldürülen İranlı General Kasım Süleymani karşılaştırılıyor ve Fidan’ın durdurulması gerektiğinin altı çiziliyordu. Bu yazı Türkiye’de de büyük yankı uyandırmış, Anadolu Ajansı haberi abonelerine 'Netanyahu’ya yakın gazete, Hakan Fidan’ı hedef gösterdi' başlığıyla servis etmişti. Yazının harareti hala sönmüş değil.

UGANDA GEZİSİNE KATILDI

Hal böyleyken İsrail gizli servisi MOSSAD’ın başında bulunan ve “manken” lakabıyla anılan ve basına çok fazla fotoğrafı sızmayan Yossi Cohen’i bakın nerede bulduk. Netanyahu ile yakınlığı bilinen muhtemelen Hakan Fidan ile ilgili yazıyla doğrudan ilişkili olan Cohen, kameralardan kaçmayı başarsa da bizden kaçamadı.

GÖREV SÜRESİ BU YIL DOLUYOR

Netanyahu’nun geçtiğimiz hafta Uganda gezisine katılan Yossi Cohen’in fotoğrafta arkası dönük bir biçimde oturduğu görülüyor. Gözlük kullanmayı seven Cohen’in gözlüksüz hali dikkat çekiyor. Anlaşılan Cohen, Tel-Aviv’in kuzeyinde bulunan ve Gillat Kavşağı’na bakan manzaralı odasında bu sıralar çok fazla oturmuyor. Oturmaması da gayet normal, bu coğrafyada oturanlar hep kaybediyor. Cohen’in görev süresi bu yıl sona eriyor.

Sonraki Haber