Motosikletin yeni ‘Öncü’sü olmaya kararlı!

18 yaşındaki milli motosikletçi Deniz Öncü, kaza ve cezalara karşın 3 kez kürsüye çıkarak tamamladığı 2021 sezonundan önemli dersler çıkardı. Başarılı sporcu, 2022’de Moto3 sınıfında Türk spor tarihine geçmek için gaza basacak.

Dünya Motor Şampiyonası'nda 2021 sezonunu 11’inci sırada bitiren milli motosikletçi Deniz Öncü, gelecek yıl dev organizasyonda şampiyonluk hedefiyle yarışacağını ifade etti. Motor sporlarında ülkemizin atılımı büyüyor. Dünya Superbike Şampiyonası'nda 2021 sezonunu şampiyonlukla tamamlayıp Türk spor tarihine geçen Toprak Razgatlıoğlu’dan sonra henüz 18 yaşındaki Deniz Öncü de kategorisinde şampiyonluğa ulaşmayı amaçlıyor.

Motor sınıfında Türkiye'yi temsil eden milli sporcu Deniz Öncü, bir sponsorunun düzenlediği sporcu etkinliği için gittiği Bolu/Abant'ta, yeni hedeflerine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Organizasyonda ikinci senesini yaşadığını anlatan Öncü, “Güzel bir sezon geçirdim aslında. Bu sene çoğu yarışta kendimi kanıtlayabildim. Ceza almadığım veya düşmediğim neredeyse her yarışta birincilik, hiç olmasa da podyum için zorladım. Şanssızlıklar, cezalar olmasa, belki bu sene bile şampiyon olabilirdim.” diye konuştu.

ŞAMPİYONLUK İÇİN YOĞUN MESAİ

ABD'deki talihsiz kaza nedeniyle iki yarıştan diskalifiye cezası aldığını anımsatan Red Bull sporcusu, “Üstüne sezon başında iki yarıştan start alma cezası gelince benim için çok zor oldu. Yapacak bir şey yok. Üç güzel podyumum var. Gelecek sene için hedefimde şampiyonluk var.” ifadelerini kullandı.

Deniz Öncü, yeni sezonun şubatta başlayacağını belirterek, “Sezon bittikten sonra zihinsel olarak biraz rahatlamak istedim. Şimdi tekrar normal düzenime gireceğim. Sabahları 6-7 gibi kalkıp her sabah 50-100 kilometre arası bisiklet, öğlen gibi de kros fit antrenmanı yapacağım. Ocak ayında da Sakarya'ya geçerek menajerim Kenan Sofuoğlu ile motor sürme antrenmanlarına başlayacağım.” şeklinde konuştu.

‘ÖNCE YARIŞ KAZANMAK GEREK’

Motor sporuna başlamak isteyenlere de seslenen Öncü, şunları kaydetti: “Motor sporu yarışçısının önce kendisini kanıtlaması lazım. Mesela Türkiye Şampiyonası'na girip yarış kazanması, şampiyon olması lazım. Sonra Avrupa'ya açılması gerek. Bize de Kenan ağabey çok büyük emek harcıyor. Onun sayesinde buralara geldik. İnşallah bizim arkamızdan da bizler gibi daha fazla genç yetenek çıkar.” Deniz Öncü, yarışlarda elinden geleni yapacağını, bayrağı her zaman birincilik kürsüsünde tutmayı istediğini sözlerine ekledi.

MEHMET EMİN GÜRBÜZ - AA 
Sonraki Haber