Mucizevi bitki: Kansere karşı kalkan oluyor, iltihabı söküp atıyor

Her evin ve mutfağın vazgeçilmezlerinden olan kekiğin faydaları saymakla bitmiyor. Ünlü tarihçi İlber Ortaylı'nın da övmelere doyamadığı kekik, başta kanser olmak üzere bir çok sağlık sorununa kalkan oluyor... İşte detaylar...

Akdeniz ikliminin yaşandığı bölgeler başta olmak üzere bir çok kültürün vazgeçilmezi olan kekik faydalarıyla Türk mutfağınında vazgeçilmezi halinde. Faydalarının yanı sıra mutfaklarımızda genellikle yemeklerimize tat vermek için kullansakta bilmeden yaptığımız bu hareket sağlığımıza oldukça faydalı.

Kekik mikrop öldürücü özelliği ile antiseptik, antimikrobik bir bitkidir. Ayrıca içeriğindeki maddelerle vücutta hücre koruma sistemlerini güçlendirmesiyle antioksidan, kanser oluşumunu engellemesiyle antikanserojen, her türlü karın ağrısı ve gaz giderici özelliği ile antispazmodik, romatizmal hastalıkları iyileştirmesiyle antiromatizmal, diyabet hastalığını engellemesiyle antidiyabetik ve vücuttaki kolestrol oranını ayarlamasıyla antikolestremik özellikler taşımaktadır. Bu özellikleri ile kekik, yaşlılığı geciktirmekte, tümör oluşumunu engellemekte, şeker hastalığına iyi gelmekte ve iyi gelmekte ve gıdaların bozulmasını doğal yolla engellemektedir.

KEKİĞİN FAYDALARI

Hazmı kolaylaştırır, iştahsızlığı giderir. Sinirleri kuvvetlendirir, kalp çarpıntılarını keser. Bağırsak iltihabını iyileştirir. Salgı bezlerinin düzenli çalışmasını sağlar. Böbreklerde ve mesanedeki mikropları öldürür. Kanser hücrelerinin yeni damar oluşturmasını önler. Kan dolaşımını düzenler. Öksürük, astım, bronşit, grip ve nezleyi tedavi eder. Şeker hastalarının yaralarını 1 haftada iyileştirir.

Sonraki Haber