Ege’de yeni jet üssü kuruldu

Resmî Gazete'de yayınlanan karara göre, Muğla'nın Dalaman ilçesinde 16. Ana Jet Üs Komutanlığı faaliyete geçti. Üssün komutanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçuş Yer Emniyet Değerlendirme ve Denetleme Daire Başkanlığında görev yapan Tuğgeneral Yusuf Karuk atandı

Türkiye, Ege ve Doğu Akdeniz’de önemli etki yaratacak yeni ana jet üs komutanlığı kurdu. Resmî Gazete'de yayınlanan karara göre, Muğla'nın Dalaman ilçesinde 16. Ana Jet Üs Komutanlığı faaliyete geçti.

Komutanlığına, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Uçuş Yer Emniyet Değerlendirme ve Denetleme Daire Başkanlığında görev yapan Tuğgeneral Yusuf Karuk atandı. Bu üsse, F-16 filosu konuşlandırılması planlanıyor. Nisan ayında da Merzifon'da bulunan 152. Filo İncirlik'e kaydırılmış ve buradaki ‘Tanker Üs Komutanlığı’, ‘Ana Jet Üs Komutanlığı'na çevrilmişti.

YENİ SAVAŞ UÇAKLARI GELİYOR

Türkiye, ihtiyacını karşılamak için bir yandan KAAN projesini yürütürken bir yandan da F-16 ve Eurofighter Typhoon savaş uçakları almayı hedefliyor. ABD’den 40 adet yeni F-16V Block 70 savaş uçağı ile 79 adet modernizasyon kiti sipariş edil. Avrupa’dan 40 adet Eurofighter Typhoon savaş uçağı tedariki, üretim ortağı Almanya'nın muhalefetine takıldı. Yeni uçakların yeni ana jet üslerinde konuşlandırılması bekleniyor.

Sonraki Haber