Muğla'nın saklı cenneti Akyaka gezi rehberi

Muğla'nın saklı cenneti Akyaka hakkında bilmeniz gerekenleri Akyaka gezi rehberi içerisinde derledik. Akyaka otelleri, Akyaka gezilecek yerler, Akyaka restoranları ve Akyaka yemekleri ve fazlası Aydınlık'ta...

Muğla'nın saklı cenneti Akyaka gezi rehberinde Akyaka'nın neyi meşhur? Akyaka nasıl bir yer? Akyaka'da ne var? gibi soruları yanıtladık.

Antik çağlardan beri üzerinde yerleşim olduğuna inanılan Akyaka, yakın yıllara kadar gözlerden uzak küçük bir balıkçı mahallesi olarak kalmıştı. Akyaka'nın geniş kitleler tarafından tanınması 1970’lere dayanır. O yıllarda çok küçük çaplı da olsa turizm faaliyetleri başlamıştır.

Çevre il ve ilçelerden ve büyük şehirlerden gelen ziyaretçiler Akyaka’nın bakir doğası, yazın bile hiç kesilmeyen meltemi için Akyaka’da yazlık evler, turistik tesisler inşa etmeye başlamışlardır. 1980’lerdeki turizm patlaması ile birlikte Akyaka bugünkü "turistik belde" görünümünü almıştır.

Akyaka, 1971 yılında muhtarlık olan Akyaka, 2 Kasım 1991 tarihinde belediye statüsü alarak beldeye dönüştü. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile mahalle oldu

Akyaka'nın neyi meşhur?

Akyaka'ya özgü karidesli mücver, topik, kalamar dolma, kabak çiçeği kızartması, deniz börülcesi, ahtapot salatası, atom, enginar dolması ve Girit Ezme gibi birçok meze çeşidi Azmak Nehri kıyısında yer alan restoranlarda bulunabilmektedir.

Akyaka nasıl bir yer?

Doğallığı, yeşilliği ve bol rüzgarıyla, kitesurf noktalarından biri olmasının payı çok yüksek… Özellikle yaz aylarında dolup taşan Akyaka, kafa dinlemek ve huzur bulmak için birebir. Tarihi yapıları, denizi ve güneşi, doğası ve eşsiz manzarası, balık restoranları, samimi insanları ile bambaşka bir yer.

Muğla Akyaka hangi ilçeye bağlı?

Akyaka, Muğla'nın Ula ilçesine bağlı güzel mi güzel bir sahil kasabasıdır. Marmaris ile Muğla'yı birleştiren yolun yaklaşık olarak orta noktasında bulunan Akyaka, bakir doğasıyla ziyaretçilerine harika bir tatil vadeder.

Akyaka'da ne var? Akyaka gezilecek yerler

Sedir Adası (Kleopatra Adası)
Azmak Nehri
Gökova Aşıklar Yolu (Sevgi Yolu)
Kadın Azmağı Deresi
Sakartepe Seyir Terası
Akçapınar Köyü
Azmak Kaya Mezarları
Keramos Antik Kenti
Idyma Kalesi (Akyaka Kalesi)
Idyma Antik Kenti
Akyaka Evleri
Nail Çakırhan ve Halet Çambel Sanat Evi
Kedrai Antik Kenti
Ula Göleti
Geyik Kanyonu
Thera Antik Kenti

Akyaka'da paraşüt var mı?

Alatepe'nin zirvesindeki Paraşüt Tepesi, Gökova Körfezi'nin muhteşem manzaralarını çekip yamaç paraşütü yapmak için ideal bir yer. 620 metre deniz seviyesinde bulunan Alatepe yamaç paraşütü etkinlikleri nedeniyle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerce çok rağbet görüyor.

Uzmanlardan kısa bir eğitim alıp masmavi Gökova Körfezi manzarası üstünde yamaç paraşütü yapabilir, yeşil ve mavinin birleştiği manzarayı kuş bakışı izleyebilirsiniz. Trekking turları için de popüler bir mola noktası olan Alatepe'de, temiz oksijenli havada enerji toplayabilir ve Akyaka gezinizin en güzel fotoğraflarını çekebilirsiniz.

Akyaka'da kamp yapılır mı?

Akyaka Orman Kampı'nda kamp yapabilirsiniz. Akyaka Orman Kampı, Türkiye’den ve dünyanın her yerinden kampçıların uğrak yeri olarak kabul ediliyor. Burada hem uzun süreli konaklama yapabilir hem de günübirlik gezi yapabilirsiniz. Denize sıfır olan kamp alanı, 300 çadır kapasiteli büyük bir yeşil alana yayılıyor. Kamp yaparken deniz koylarını keşfetme ve yüzme fırsatı bulabilirsiniz.

Ayrıca, yöresel ürünlerle hazırlanan kahvaltılar ve yiyecek içecek satan tesisler bulunuyor. Banyo, tuvalet, bulaşıkhane, çamaşırhane, otopark ve elektrik gibi olanaklar mevcut. Çam ağaçları arasında, deniz ve doğanın birleştiği modern dünyadan uzak bir ortam sunan Akyaka Orman Kampı, bölgedeki turistik yerler arasında öne çıkıyor.

Akyaka plajları ve Akyaka koyları

Akbük Koyu
İncekum Plajı
Fundabükü Plajı
Değirmenbükü Koyu (İngiliz Limanı)
Akyaka Plajı
Karacasöğüt Koyu
Akçapınar Plajı
Sevgililer Koyu
Ören Plajı
Kleopatra Plajı
Turnalı Boncuk Koyu
Ayın Koyu
Bördübet Koyu
Çınar Plajı
Küfre Koyu

Muğla Akyaka denizi nasıl?

Akyaka Plajı kumdan oluşan ve çocuklu ailelerin tercih ettiği bir plaj. Plajda deniz kolay kolay derinleşmediği için iyi yüzme bilmeyenler burayı tercih edebilir. Deniz sahilden 200 metreye kadar boyunuzu aşmıyor. Mavi bayraklı Akyaka Plajı, “engelsiz plaj” unvanını da sahip.

Akyaka sakin şehir midir?

Gökova Körfezi'nin doğusunda bulunan Akyaka, 2011 yılında sakin şehir unvanını aldı.

Akyaka Sedir Adası arası kaç km?

Gökova Körfezinin doğusunda yaklaşık 800 metre uzanan altın sarısı rengindeki ince kumlu Kleopatra Plajı ile tanınır. Muğla bölgesinde yer alan Akyaka'ya 27 km mesafede, Marmaris merkeze ise 16 km mesafededir.

Muğla Akyaka nereye yakın?

Türkiye'nin en güneybatı ucundaki Muğla ilinin sınırları içinde yer alan Akyaka, Gökova Körfezi'nin doğu ucundadır. Marmaris ile Muğla'nın ortasında Ula ilçesi sınırlarında bulunan Akyaka mahallesinin nüfusu kışın 1.500 dolaylarında olup, yaz aylarında 3-4 bine ulaşmaktadır.

Azmak turu ne kadar? Akyaka tekne turu ne kadar?

Azmak nehri turları sabah 10:00'dan akşam 19:30'a kadar her 15 dakikada bir yapılmaktadır. Serbest şekilde yapmak istediğinizde Azmak nehri turu fiyatı 2023 yılında 50₺ civarındadır.

İzmir Muğla Akyaka arası ne kadardır?

Akyaka ile İzmir arasındaki mesafe 226kms km'dir ve en hızlı seferimizle yaklaşık 3 saat 10 dakika kadar sürmektedir.

Akyaka'da nerede kalınır? Akyaka otelleri

Kerme Ottoman Gökova Ula, Akyaka-Gökova
Hotel Shimal Panorama Akyaka, Ula
Mervehan Residence Otel Ula, Akyaka
Azmakhan Hotel Akyaka, Ula
Meltem Hanım Konağı Ula, Akyaka-Gökova
Göktürk Butik Otel Ula, Akyaka
Elif Hanım Hotel & Spa Ula, Akyaka-Gökova

Akyaka'ya ne zaman gidilir?

Her yaz binlerce tati lseveri ağırlayan Akyaka'yı daha sakinken keşfetmek isterseniz bahar ve kış aylarında gelmeyi tercih edebilirsiniz. Yılın neredeyse dokuz ayı güneşli olan Akyaka'nın yemyeşil doğasında yürüyüş yapabilir, ilkbaharda Gökova Ovası'nın sazlıklarına gelen farklı kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz.

Akyaka'da ne yenir? Akyaka yemekleri

En sık tercih edilen Akyaka yemekleri; mavi yengeç, karidesli mücver, kalamar dolma, Girit Ezme, kabak çiçeği kızartması, topik, enginar dolması, deniz börülcesi, ahtapot salatası ve deniz ürünleri olmaktadır.

Akyaka denizi sığ mı?

Denizi sığ olan Akyaka Halk Plajı, bu sebepten ötürü özellikle çocuklu aileler ve iyi yüzme bilmeyenler tarafından sıkça tercih edilmektedir. 200 metreye kadar sığ olan deniz, oldukça sıcak ve dalgasızdır.

Akyaka denizi kum mu?

250 metre uzunluğunda ve 25 metre genişliğindeki plaj kumludur. Deniz berrak ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından sıklıkla tercih edilir.

Akyaka'da ne alınır?

Akyaka'da bulunan dükkânlardan bölgeye özgü hediyelik eşyalar ya da magnetler alabilirsiniz. Bölgede yetişen yabani otları taze ya da kurutulmuş olarak bulabilirsiniz. Bir de bölge halkının yetiştirdiği bamya ya da börülceyi, kışlık olarak satın alabilirsiniz.

Akyaka restoranları

Akyaka Orfoz Restaurant
febiha 1921
Kordon Restaurant
Müco Akyaka Cafe Restaurant
MeySaki Akyaka
Mosso Akyaka
Halil'in Yeri
Pizza Fellas Akyaka
Olta Balık Restaurant
Sandal Balık Ekmek Restoranı

Akyaka İstanbul otobüsle kaç saat?

İstanbul - Akyaka arası en uygun fiyatlı otobüs biletini bulun. Kamil Koç ile İstanbul - Akyaka yolculukları ekonomik ve konforludur. İki şehir arasındaki mesafe 775 km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 9 saat saat kadar sürer.

İzmir Akyaka arası otobüsle kaç saat?

İzmir - Akyaka arası otobüs yolculuğu ortalama olarak 3 saat 26 dakika sürmektedir. Bilet fiyatları 150 Tl'den başlıyor.

Akyaka nerede?

Muğla'nın Ula ilçesinde bulunan Akyaka konumu için tıklayınız: Muğla Akyaka

Sonraki Haber