İnce'den Demirtaş'a yanıt: Ben hayır oyu verdim

Cumhurbaşkanı Adayı ve Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü TV’de Alişer Delek, Saygı Öztürk ve İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, katıldığı canlı yayında Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, "Demirtaş kusura bakmasın da yargıyı 2010'da FETÖ'ye teslim etti. Boykot ettiler referandumu. Öyle bir kötülük yaptınız ki Türkiye'ye. Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş. 2010 referandumunda neredeydin. Açılım sürecinde AK Parti'nin ortağıydın" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı İnce, kendisine yönelik ''Muharrem Hoca çok ayıp ediyor, bu yakışıksız sözler seçimden sonra da üstüne yapışıp kalacak'' ifadelerini kullanan Demirtaş'a yanıt verdi.

"DEMİRTAŞ HAPSE GİRMİŞ, BEN HAYIR OYU VERDİM"

"Bugün hapiste yatıyorsan dokunulmazlıkların kaldırıldığı için yatıyorsun. Dokunulmazlık kaldırılırken Ahmet Davutoğlu'nun, Ali Babacan'ın Selçuk Özdağ'ın imzası var. Kılıçdaroğlu'nun açıklaması var. 'Anayasaya aykırı ama evet diyeceğiz' diye. Ben hayır oyu verdim. Babacan, Davutoğlu hazırlamış, Kılıçdaroğlu oy vermiş, Demirtaş hapse girmiş. Ben hayır oyu verdim.

Demirtaş kusura bakmasın da yargıyı 2010'da FETÖ'ye teslim etti. Boykot ettiler referandumu. Öyle bir kötülük yaptınız ki Türkiye'ye. Yargıyı FETÖ'ye teslim ettiler. Gezi olaylarında neredeydin Demirtaş. 2010 referandumunda neredeydin. Açılım sürecinde AK Parti'nin ortağıydın. Biraz hafızasını zorlamasını istiyorum."

İnce, “Benim çekilmemi istemek çok antidemokratik. İnsani değil. Bu tam bir ihale mafyası yöntemi. Ben ihale mafyası değilim” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA RAHATSIZLIĞIMI SÖYLEDİM”

Cumhuriyet tarihinin en fazla iftira atılan kişisiyim. PKK’lılar, FETÖ’cüler ve CHP’li troller tarafından. Ergenekon Balyoz döneminde nasıl sahte belgeler varsa aynısı yapılıyor. FETÖ’cüler yapıyor, CHP’liler yayıyor. Geçmişte bana imza vermiş, oy vermiş kişiler bana yazıyor, yakıştı mı diye. Sayın Kılıçdaroğlu’na bu konuda rahatsız olduğumu söyledim. Ondan önce de ortak bir tanıdığımıza anlattım, hatta isim verdim. Şu kişinin adamları iftira atıyor dedim. Yüz yüze görüştüğümüzde birbirimize bunu yapmayalım dedim. Bunun ikinci turu var dedim.

“PARAMIZ YOK, MİTİNG YAPAMIYORUZ”

Seçim kaybedilirse sana fatura keseriz tehdidinden çıkalım. Bu kılıf hazırlamak. Seçimi kazanmaya odaklanmak değil. Ona odaklansalar Babala yayınımın ortasına reklam vermezler. İstediğin kadar beni suçlu ilan et, kendine bakacaksın. Televizyonların, gazetelerin, trilyonlarca hazine paran var. Benim bir şeyim yok. Gönüllüleri olan, bir otobüsü bir telefonu olan biriyim. 11 Büyükşehir belediyesi elinde. Biz bir tane reklam filmi veremiyoruz. Miting yapamıyorum. Para olsa yapacağım. Bütün bu imkanlar elinde olacak, kaybedersem seni suçlu ilan ederim. Böyle bir şey yok.

“ÇEKİLMEMİ İSTEMEK İNSANİ DEĞİL”

Benim çekilmemi istemek çok antidemokratik. İnsani değil. Bu tam bir ihale mafyası yöntemi. Ben ihale mafyası değilim. Demokratik hakkımı kullanıyorum. 144 bin kişi imza vermiş bana. 73 ilde il başkanlığı açmışız. 485 ilçede başkanlığımız var. Hazine parası değil alın teri. Meral Akşener 2018’de niye çekilmedi. O zaman demokratik hak, bana gelince çekilsin. Çekildim, sanki oyların hepsi Kılıçdaroğlu’na. Siyasete saygısızlıktır bu.

“KÖROĞLU GİBİYİZ, HER TARAFTAN SALDIRIYORLAR”

Yeni oy kullananlarda ve kararsızlarda birinci partiyiz. Biz bir ilke ile ortaya çıkıyoruz. Duruşumuz var, omurgamız var. Beni cumhurbaşkanı seçerseniz eğitim laik olacak. Tarikatlar eğitimde cirit atmayacak. Azerbaycan’a yardım edeceğiz. Mavi Vatan’ı destekliyoruz. İktidarın Kıbrıs politikasını destekliyoruz. Libya tezkeresini destekliyoruz. Doğu Akdeniz’de enerjiden pay alacaksak destekliyoruz. Belki de parlamentonun anahtar partisi olacağız. Köroğlu gibiyiz, her taraftan saldırıyorlar. Yolumuza devam edeceğiz.

Sonraki Haber