Muharrem İnce’den çatı aday çıkışı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin Şişli'deki İstanbul İl Başkanlığı açılışına katıldı. Açılışta konuşan İnce, Millet İttifakı’nın konuştuğu çatı aday formülünü karşı çıktı, muhalif bilinen medyanın kendisine sansür uyguladığını vurguladı.

Memleket Partisi İstanbul il başkanlığının açılışını yaptı. Genel Başkan Muharrem İnce ve parti kurucularının katıldığı programda maske-mesafe kurallarına uyulmaması bölgeden geçen vatandaşların da tepkisini çekti. Erken seçime hazır olduklarını ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olacağını söyleyen İnce "çatı aday" önermeyi doğru bulmadığını söyledi, "seçime hazırız" mesajı verdi. İnce şunları söyledi:

"Çatı aday matı aday yok. Memleket Partisi günü geldiğinde üyelerinin önüne sandığı koyacak, o üyeler Cumhurbaşkanı adayını belirleyecek. Diyorsanız sen de üye olacak mısın evet olacağım tabi olacağım. Biz şu anda 52 ilde örgütlendik 18 Eylül'de kurultayımızı yapacağız. Varsa yüreğiniz gelin seçime katılmayı kolaylaştırın. Belediyede çatı aday tutar. Çünkü tek turlu. Ama Cumhurbaşkanlığı seçimi 2 turlu. 50+1 almak lazım. O zaman çatı aday doğru değildir. 'Bu Erdoğan çok güçlü, birleşelim yenelim' diyorlar. Öyle bir şey yok” dedi.

İKTİDAR MEDYASINDAN BİLE KÖTÜSÜNÜZ

İnce, muhalefet medyasının kendisine yer vermediğini de açıkladı:

“Ortada iddialar var. Tabi bu medyayı kimse izlemiyor. Çünkü güvenirlikleri yok. Sedat Peker bile bu medyadan fazla izleniyor mesela. Medyanın yüzde 90’ı iktidarın elinde. Mesela CHP’ye laf söylersem iktidar medyası hemen haber yapıyor. Bir de muhalefetin elinde olan medya var. Onlar ne söylersem söyleyeyim haber yapmıyorlar. Yani siz iktidarın medyasından bile kötüsünüz. Anadolu Ajansı muhabiri bir soru soruyor. İktidarı eleştiren bir soru. Hemen çocuğu işinden atıyorlar. Muhalefet medyasında bir çocuk CHP’li bir belediyenin AKP’li bir gazeteciye araç tahsis ettiğini açıklayınca bu sefer de CHP yönetimi çocuğu işinden ediyor. Bunların birbirinden farkları yok. Hırsızlık diz boyu Türkiye’de.”

Sonraki Haber