Muhtar maaşlarında düzenleme Meclis'e geliyor 

AYDINLIK/ ANKARA

TBMM Genel Kurulu'nda grup başkanvekilleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muhalefet partilerince, muhtarların sorunlarına yönelik eleştiriler yapıldı. Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, muhalefet partilerinin eleştirileri üzerinde söz aldı. Elitaş, muhtar maaşlarının asgari ücretin altında kaldığını hatırlatarak, "Muhtarlarımızın asgari ücret kadar maaş almaları Ak Parti iktidarları döneminde gerçekleşti. Yaptığımız çalışma çerçevesinde muhtemelen bu hafta sonunda inşallah 23 maddelik bir kanun teklifi vereceğiz. Bu teklifin içerisinde muhtarlarımızın 4 bin 253 lira maaş alacağına yönelik düzenleme var” dedi.

Elitaş, sağlık çalışanlarına yönelik atılacak adımlara ilişkin de Genel Kurulu bilgilendirdi. Sağlık çalışanlarına yönelik atılacak adımlardan bazılarının idari işlemlerle bazılarının ise yasal düzenlemelerle hayata geçeceğine işaret eden Elitaş, şöyle konuştu:

“Aralık 2021'de çıkarmaya çalıştığımız ama çeşitli sebeplerle çıkaramadığımız, bazı kesimleri ihmal ettiğimizi değerlendirdiğimiz kanun teklifiyle ilgili kısımı açıklandı. Burada bir kısmının kanun teklifi olmadan idari bir işlemle, eylemle yapılması gereken konular arasında olduğunu görüyoruz. Birkaç maddelik kısmını da 'kanun düzenlemesi yapılmasıyla olacak' diye düşünüyoruz.”

Sonraki Haber