Mezarı açılan katil Cem Garipoğlu'nun otopsisine giren doktor ve dönemin savcısından çarpıcı açıklamalar

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun otopsisine giren doktor ve dönemin Cumhuriyet savcısı önemli açıklamalarda bulundu. İşte mezarın açılmasının ardından 'Cem Garipoğlu öldü mü?' sorusuna ışık tutacak o açıklamalar...

Cem Garipoğlu'nun otopsisine giren doktordan çarpıcı açıklamalar

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun ölümü ile ilgili yıllardır süren tartışmalar, mezarının açılması ile tekrar gündeme geldi. Garipoğlu'nun intihar etmediği ve yurt dışına kaçırıldığına yönelik farklı iddialar kamuoyu tarafından yeniden merak edilmeye başladı. Yaşanan son gelişmelerin ardından Garipoğlu'nun intiharı ardından otopsisinde bulunan doktor Prof. Dr. Sermet Koç ve dönemin Silivri Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arda önemli açıklamalarda bulundu.

MEZARI AÇILDI TARTIŞMALAR ALEVLENDİ

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada intihar ettiği açıklanan Garipoğlu'nun mezarı, Karabulut ailesinin talepleri üzerine açıldı. Uzmanlar tarafından yapılan incelemelerde, mezardan çıkan kafatası ve kemikler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Mezarda kefen veya benzeri bir kumaş bulunmaması ve kemiklerin düzensiz halde yer alması akıllarda soru işareti yarattı.

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılacak incelemeler sonucunda cesedin Garipoğlu'na ait olup olmadığı kesinlik kazanacak.

GARİOPOĞLU'NUN OTOPSİSİNE GİREN DOKTOR KONUŞTU

Mezarın açılması ile yeniden alevlenen tartışmalar devam ederken Garipoğlu'nun intihar ettiği dönem görev yapan iki önemli isim açıklamalarda bulundu. Garipoğlu'nun otopsisine giren Prof. Dr. Sermet Koç, o dönemde yapılan DNA incelemelerinde kimlik doğrulamasının yapıldığını dile getirdi. Koç, iple boğulma iddialarını ise yalanladı.

Habertürk yayınında Garipoğlu’nun başına poşet geçirerek kendini havasız bırakıp bayıldığını ve ölümün de bu şekilde meydana geldiğini dile getiren Koç, otopside kamera kaydı yapıldığını ve fotoğraflar çekildiğini de dile getirdi.

DÖNEMİN CUMHURİYET SAVCISINDAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Dönemin Silivri Cezaevi'nden sorumlu Cumhuriyet Savcısı Mehmet Arda da Garipoğlu'nun ölümünün ardından yıllar sonra ilk kez açıklama yaptı. Arda, Garipoğlu’nun ellerinin serbest halde olduğunu, havasız kaldığında can havliyle poşeti neden yırtmadığını olay yerinde görevli Adli Tıp personeline sorduğunu ancak görevlilerden uyuşma ve baygınlık cevabını aldığını söyledi.

Haberi almalarıyla birlikte kurum müdürüyle beraber koğuşa gittiklerini anlatan Arda, savcı gelene kadar Garipoğlu’nun başındaki poşete hiç dokunulmadığını kaydetti.

Cem Garipoğlu’nun başına poşet geçirmeden önce başka yöntemleri denediğini de söyleyen Arda, “Pencerede ip kalıntısı vardı. Onu bir denemiş. Onda sanırım cesaret edememiş olabilir. Bu poşet yöntemini denemiş” ifadelerini kullandı.

CEM GARİPOĞLU ÖLDÜ MÜ? SÜREÇ BOYUNCA NELER YAŞANDI?

İstanbul Bahçeşehir'de 2009 yılında Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu'nun, 2014 yılında tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nde intihar ettiği açıklanmıştı. Öte yandan Karabulut ailesi bu ölümle ilgili şüphelerini dile getirerek, mezarın açılması talebinde bulunmuştu. Süreç boyunca Garipoğlu'nun ölmediğine ve yurt dışına kaçırıldığına yönelik iddialar kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı.

Yapılan talepler üzerine hem Karabulut hem de Garipoğlu ailesi, kamu vicdanını rahatlatmak adına mezarın açılmasına onay vermişti.

Sonraki Haber