MÜSİAD uluslararası yatırım merkezi kuruyor

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Uluslararası Yatırım ve Koordinasyon Merkezi kuracaklarını açıkladı.

Asmalı, “Ülkemize yatırım yapmak isteyenlere, devletin kurumları var ama, biz özel sektör kanalıyla sahadaki kulisleri, çalışmaları, ticari araştırmalar ile en doğru yatırım alanı diyebileceğimiz, kim hangi işi yapıyor, hangi sektöre yatırım daha iyidir noktasında, MÜSİAD’ın güvenilir marka imajına yakışır bir şekilde böyle bir hizmet sunmayı hedefliyoruz.” dedi.

MÜSİAD’ın ekonomi ve iş dünyasındaki konumunu rakamlarla anlatan Asmalı, 84’ü yurt içi, 81’i yurt dışı olmak üzere 165 irtibat noktasında faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. MÜSİAD olarak 71 ülkeye ulaştıklarını, Almanya’da 10’dan fazla şubelerinin bulunduğunu bildiren Asmalı, “Ekim sonunda ABD’ye gidiyoruz. ABD’nin 50 eyaletinde teşkilatlanma gibi bir hedefimiz var” diye konuştu.

FUARIMIZ TİCARETE YÖN VERECEK

MÜSİAD tarafından iki yılda bir düzenlenen MÜSİAD EXPO KarmaTicaret Fuarı, bu yıl 2-5 Kasım günlerinde TÜYAP İstanbul Fuar ve Kongre Merkezinde yapılacak.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, küresel etkilerden sıyrılan fuarın küresel ticarete yön vereceğini söyledi. 2020'de düzenlenen fuarın yüzde 97'lere ulaşan bir memnuniyet oranı ortaya koyduğunu belirten Asmalı, o zaman 14 bin metrekarelik bir alanda 102 ülkeden ziyaretçi ağırladıklarını, bu kez 25 bin metrekarelik alanda, 124 ülkeden, 24 farklı sektörden 100 binden fazla ziyaretçi ve katılımcı ağırlayacaklarını anlattı. Asmalı, “Avrupa'dan, Asya'dan Afrika'dan ve MENA bölgesinden çok ciddi katılım var. Azerbaycan, Rusya, Katar, Suudi Arabistan, Fas, Endonezya, Nijerya, Pakistan, İran, Cezayir gibi ülkeler başta olmak üzere çok sayıda ülkeden nitelikli alım heyeti fuarda yerini alacak." dedi. Mahmut Asmalı, fuar çerçevesinde düzenlenecek Uluslararası İş Forumuna ve çeşitli etkinliklerde diplomatlarla iş insanlarını buluşturacaklarını söyledi.

Sonraki Haber