Musluk lekelerinden kurtulmanın 4 doğal yöntemi! Musluğunuz ayna gibi parlasın

Kireç lekelerinden eser kalmayan ve ayna gibi parlayan musluklar için, evde uygulanabilecek doğal 4 yöntem vardır. Bu yöntemlerle musluğunuza zarar vermeden kireç lekelerinden kurtulabilirsiniz. İşte o yöntemler...

Banyo ve mutfak musluklarında oluşan kireçler kurtulması zor lekeler oluşturabilir ve muslukların kullanım ömrünü kısaltabilir. Musluklarda oluşan kireçleri çıkarmak için her evde mutlaka bulunan sirke, limon suyu gibi malzemeleri kullanabilirsiniz. İşte muslukları ayna gibi parlatan doğal yöntemler...

MUSLUĞUNUZ AYNA GİBİ PARLAYACAK

SİRKE

Sirke, içerdiği doğal asitlerle kireç ve leke temizliği için en çok tercih edilen doğal yöntemdir. Üzerine sirke döktüğünüz bir temizlik bezi ile musluğunuzu silin. Birkaç dakika bekledikten sonra durulayın ve musluğu kurulayın.

BALON VE SİRKE

Muslukta kurumuş inatçı kireç lekelerinden kurtulmak için bir balonun içine yarısı kadar sirke doldurun ve musluğunuza içi dolu balonu bağlayın. Bir gece beklettikten sonra durulayın.

LİMON SUYU

Limon suyu da sirke gibi doğal bir asit kaynağıdır ve kireç birikintilerini çözmek için birebirdir. Limon suyunu musluğun lekeli ya da kireçli yerlerine sıkın. Üzerinden bir bezle geçerek silin. Durulayın ve musluğu kurulayın.

TUZ VE LİMON

Musluklarda oluşan kireç lekelerinin baş düşmanı olarak bilinen tuz ve limon yöntemi, musluğunuzu ayna gibi parlatacak. Bir çay kaşığı tuz ve yarım limon suyunu karıştırarak bir macun oluşturun, ardından musluğa sürün ve bir süre bekletin. Durulayın ve musluğu kurulayın. Diş fırçası kullanarak macunun erişemediği lekeli yerleri temizleyebilirsiniz.

Kaynak: Mynet.com

Sonraki Haber