Mutfakta her gün bu hatayı yapıyoruz! Yumurta haşlarken suyuna bir tatlı kaşığı o malzemeden ekleyin...

Yumurta haşlarken kabuğunun çatlamasına neden olan hata ortaya çıktı. Meğer suyuna bir tatlı kaşığı eklemek yeterliymiş. Yumurta böyle haşladığınızda asla çatlamıyor ve büsbütün çıkıyor. İşte ayrıntılar...

Sabah kahvaltılarının olmazsa olmazı yumurtayı haşlamak bazen bir çile haline dönüşebiliyor. 'Yumurtayı suya atıp kaynatmak ne kadar zor olabilir ki' demeyin. Yumurtalar bazen suyun içinde çatır çatır çatlıyor. Bu duruma ise aslında yumurta haşlarken hemen hemen herkesin yaptığı ufak bir hata neden oluyor. Peki, yumurta haşlanırken kabuğunun çatlamaması için ne yapılmalı? Haşlarken çatlayan yumurta yenir mi? İşte çok merak edilen o soruların yanıtları...

YUMURTA HAŞLARKEN KABUĞUNUN ÇATLAMAMASI İÇİN BUNLARI DENEYİN

Yumurta haşlarken herkesin yaptığı hatalardan ilki buzdolabında muhafaza edilen yumurtayı direkt olarak suyun içerisine atıp kaynatmak. Sıcaklığın bir anda değişmesi yumurtanın çatlamasına neden oluyor. Anlık sıcaklık değişimi yüzünden içeride sıkışan basınç yumurtanın sert dış kabuğunu çatlatıyor.

Bu durumu engellemek için öncelikle yumurtanın oda sıcaklığına gelmesini beklemek gerekiyor. Yumurtaları dolaptan çıkardıktan sonra en azından birkaç dakika bekleyip ardından suya atıp kaynatırsanız kabuklarının çatlamadığını göreceksiniz.

Yumurta kabuğunun haşlanırken çatlamasını önleyen bir diğer yöntem de suyuna sirke eklemek. Yumurtayı haşlayacağınız suya bir tatlı kaşığı sirke eklerseniz, haşlandıktan sonra sudan büsbütün çatlamadan çıkarabilirsiniz. Eğer evde sirke yoksa ya da bu yöntemi uygulamak istemiyorsanız yumurta haşlanırken suyun içine birkaç kürdan veya bir kahve tabağını ters bir şekilde koyabilirsiniz.

Sonraki Haber